Hellend dak geluidsdicht maken

Mlein23

  • #1
Goedenavond allemaal,
ik heb een vraag. Op onze slaap kamer horen wij veel geluid van buiten door het hellende dak. Nu willen wij dit geluidsdicht maken. Het dak is van buiten geïsoleerd in de jaren 90. Is er een simpele oplossing om dit te realiseren? Het hellende dak is van binnen afgewerkt met spaanplaat.

wie kan ons op weg helpen!
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik weet niet hoeveel ruimte je hebt, maar ik heb laatst een dak uit de jaren '90 waar sandwichpanelen op lagen (10 cm eps) en dat ook heel gehorig was binnen na-geisoleerd met 9 cm steenwol (de wat duurdere sono-variant, niet van de bouwmarkt) en afgewerkt met gipsplaat. Resultaat is zeer goed, gehorigheid is enorm afgenomen. Het meeste geluid komt nu door het dakraam...
 

Mlein23

  • #3
Bedankt voor de reactie. Hoe heeft u dit dan gedaan als ik vragen mag? Dit omdat door de bomen het bos niet meer zie met damp dempende folie en damp werende folie. Dit is nodig om vocht tegen te gaan? Maar heeft ook te maken met de isolatie die er al op zit op het dak……
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als je flink wat isolatie toevoegt aan de bestaande isolatie gebruik je inderdaad doorgaans een folie (hangt af van de situatie). Wat is de opbouw van het dak zoals het nu is?
 

Mlein23

  • #5
Dat is een beetje het probleem, dat weten we dus niet……
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als je steenwol samen met klimaatfolie neemt zit je meestal wel goed (of het dak aan de buitenkant nu dampdicht is of niet). Zoek maar eens online op klimaatfolie en lees ook de productinformatie. Tip: online is betere folie te koop die fijner is om mee te werken dan in de gewone grote bouwmarkt. Je maakt de ruimte meteen wel ook helemaal winddicht, wat die nu misschien niet is, dus ventileren wordt desalniettemin belangrijk.
 

Mlein23

  • #7
Oké, bedankt , hier kan ik wat mee. Dan is de volgorde dus: frame maken, steenwol er tegen aan, klimaat folie eroverheen en afwerken met gipsplaten.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #8
Over de klimaatfolie eerst regelwerk aanbrengen. Anders perforeer je de folie wel heel erg met alle gipsplaatschroeven.
 

Mlein23

  • #9
Oké, stom maar wat is regelwerk?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #10
Latten van bijv. 22x48 en hart op hart 30 of 40 cm. Alles afhankelijk van welke platen je gebruikt en wat de te overbruggen afstand is.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #11
Folie inderdaad meestal onder regelwerk, maar volgens verwerkingsvoorschrift mag het ook er overheen. Ik heb het laatst bij een klus er overheen gedaan omdat ik heel veel uitvulplaatjes nodig had en het bij de uitvulplaatjes al helemaal niet mooi afsluit. Maar ja, uiteindelijk heb ik op die zolder er wel weer 1400 gipsplaatschroeven doorheen geboord. Verwerkingsvoorschriften van de folie zijn soms tamelijk bizar, nietjes moet je aftapen maar gipsplaatschroeven mogen er doorheen. Kennelijk valt het in de meeste gevallen wel mee met schade door vocht, anders zouden Saint Gobain, MG en anderen heel wat claims krijgen....
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #12
En zoek op youtube of zo even wat filmpjes over isolatie aanbrengen, dan wordt een en ander vanzelf duidelijk. Er is ontzettend veel te vinden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu