Hellend dak gedeeltelijk na isoleren

Renaud

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een nokverhoging laten plaatsen om een extra slaapkamer te realiseren. Ik wil graag extra na isoleren doormiddel van glaswol met een spijkerflensdeken. De bestaande isolatie is een soort pur plaat van een cm. of 4 met spaanplaat aan de binnenzijde. Het dak loopt schuin door de onderliggende kamers (o.a badkamer) zodat ik niet het hele dak kan meenemen. Dus wilde ik alleen het gedeelte van de balk boven de vloer tot aan het nieuwe gedeelte van de nokverhoging doen.
Nu is mijn vraag of het wel zin heeft om extra te isoleren en of er geen condensvorming ontstaat in de nieuwe isolatie doordat het maar gedeeltelijk gebeurd. Ik heb geprobeerd er wat over te vinden, maar kom er niet uit.

Alvast bedankt
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat moet kunnen. Waarom geen PIR/PUR met aluminium cachering. Die schuim platen zijn dampdicht, werkt altijd iets veiliger eenvoudiger wat betreft vocht. Naden en kieren aftapen.
 

Renaud

  • #3
Hallo WGB,

Bedankt voor de reactie. Dat geeft tenminste wat duidelijkheid. Als ik de naden en kieren zou afwerken met purschuim is dat dan ook voldoende, omdat ik de platen dan tussen de kepers plaats?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als de nokverhoging slechts 4cm pur heeft, kan je die beter meteen meeisoleren. Dat is namelijk véél te weinig. Zorg voor een isolatiewaarde van minimaal 6.

Zorg ook voor een goede kierdichting. Dat is nog belangrijker dan de isolatie. En uiteraard moet de ventilatie in orde zijn.
 

Renaud

  • #5
Hallo Ijkenhout,

Bedankt voor de reactie. De geplaatste nok heeft wel voldoende dikke isolatie. Het gaat mij om het oude gedeelte van het dak, waar de kepers te zien zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu