Heet Tapwater na 3 Minuten lauw

Wilendaan

  • #1
Hoi,
Zie veel verwante onderwerpen hier, maar is toch net wat anders aan de hand bij ons. We hebben een koophuis, met stadsverwarming en warmtewisselaar voor tapwater. Vorig jaar hadden we op gegeven moment geen warm tapwater meer en is een monteur van essent langs geweest. Bleek dat knopje van thermostaatkraan in kelder bij warmtewisselaar vast zat. Verholpen, wel onze kosten aangezien blijkbaar de hele unit ons eigendom is.

Nu heb ik na ongeveer 1 minuut (alle kranen geprobeerd, overal zelfde) 2minuten lang heet water, daarna loopt temp terug naar zo'n 32 graden. Zet ik kraan uit en wacht ik 10 minuten, dan heb ik weer 2 tot 3 minuten heet water waarna het weer lauw wordt. Niet lekker voor douchen en bad vol laten lopen op deze manier is een verschrikking.

Kan hier iets aan de hand zijn waar ik zelf iets aan kan doen? De kraan die vervangen is staat op max en het probleem doet zich laatste 3 maanden steeds vaker voor.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Post eens een foto van het geheel?
Kan best zijn dat het probleem is dat hij op max staat, er zit vaak een retourbegrenzer in zon unit, om te zorgen dat er niet te heet water terugkomt naar de stadsverwarming.
Als je de temperatuur te hoog zet dan begint mogelijk die RTL aan te spreken. Stel de temperatuur dus eens iets lager in, en kijk wat er dan gebeurt. (of er uberhaupt iets gebeurt als je die knop versteld..)
 

Wilendaan

  • #3


Knop naar 4 of 3 draaien helpt niet, wel het idee dat water minder heet is, maar zakt snel naar lauw.
 

Marcn88

  • #4
Als u de zwarte knop eraf haalt blijft t water dan wel heet pas op kan heel heet zijn zoja thermostaat defect
 

Wilendaan

  • #5
Pinnetje in de thermostaatkraan zat vast.. Kraan zelf dus niet defect, maar het pinnetje kwam niet meer omhoog.. Paar keer tegenaan tikken deed het weer losschieten.
Kortom heb weer warm water, bedankt voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu