Hechting: 2 x gronden en 1 x aflakken of omgekeerd.

Hans Lijnbach

  • #1
Lang geleden heb ik heel veel moeten schilderen, in de vakanties en in al mijn vrije tijd. Ik heb het van een oude vakman geleerd. Recentelijk, nu ik met pensioen ben, heb ik dat weer opgepakt.

Duidelijk is dat het materiaal veel is verbeterd en er veel meer mogelijkheden zijn.

Hieromtrent een vraag. Ik lees regelmatig op het forum dat grondverf voor hechting zorgt, dat was vroeger ook zo. Maar ik lees ook veel dat 1 x gronden en 2 x aflakken het beste is. Terwijl ik heb geleerd om 2 x te gronden en 1 x af te lakken omdat dit voor een betere hechting zorgt. Vroeger werd 2 x lakken weinig gedaan omdat "lak op lak" minder goed hecht dan lak op grondverf.

Heb ik iets gemist of is er ten aanzien van de verf zoveel veranderd. (Gebruik altijd goede gerenommeerde merken uit speciaalzaak).
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
2x aflakken zorgt dat eea beter dekt. Of je moet al grondverf in exact de goede kleur hebben...
 

Hans Lijnbach

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Ik heb met dekking nooit een probleem gehad. (Wel grondverf in grijstinten gebruiken). Maar dan blijft overeind dat een laklaag beter hecht op grondverf. En dat "lak op lak" in een slechtere hechting resulteert.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
De meeste mensen hebben moeite om in 1 keer mooi dekkend te schilderen.
Als jouw dat wel lukt moet je het vooral zo doen.

Als je je aan de verwerkings voorschriften houd is de hechting tussen de verschillende lagen over het algemeen uitstekend.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu