Heb ik een lek in de waterleiding?

Nielskuh

 • #1
Hallo,

1.5 weken geleden is bij mijn de cementdekvloer gelegd, nu zijn daar nog een aantal natte plekken in te zien precies waar de waterleiding loopt ik vroeg me af of deze dan misschien lek kan zijn. wanneer de achterdeur openstaat droogt de plek wat op (waarschijnlijk door de trek) wanneer de deur dicht gaat komt de plek weer terug.
- ik zie het kleine zwarte radartje op de meter niet verspringen.
- ik heb al een keer de hoofdkraan dichtgezet en 2 uur later weer open gezet, toen zag ik het radartje ook niet verspringen.
- ik heb niet het idee dat het de vloerverwarming is aangezien deze nog op druk staat.(2bar)
- met het vullen van de vloerverwarming is er wel water gemorst op de betonvloer, misschien dat dit nog door de cementdekvloer heen trekt?

mijn vraag is kan het lek dusdanig klein zijn dat je het radartje op de meter niet ziet verspringen? een lek zou namelijk betekenen dat ik de cementdekvloer moet weghakken zonder de vloerverwarming te beschadigen en dan nog stuk van de betonvloer om bij de waterleiding te komen.

advies is welkom.

Alvast bedankt, Niels
20210321_110039.jpg
IMG-20210323-WA0000.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  De koud water leiding lekt niet; dan had het kleine radertje na 2 uur dichtstaan inderdaad moeten verspringen bij openen van de hoofdkraan.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Als de verwarming op 2 bar staat had die allang op minder komen te staan in 1,5 week.
  Ik denk dat de vloer eronder plaatselijk natter is geweest dan de rest en dus langere tijd nodig heeft om te drogen.
  Ik zou het een paar weken aanzien.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu