Hardsteen raamdorpel aanbrengen

TB

 • #1
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met de aanpak van de gevel aan de achterzijde van de woning. Onder andere wil ik de klassieke (bruine) ouderwetse raamdorpel vervangen voor een strakke (Belgisch) hardstenen raamdorpel. (zie foto 1). Ik heb de oude raamdorpels verwijderd en er blijft een dikke oude cement laag liggen op de bovenste tijd van de stenen muur van de gevel.

Ik heb een aantal vragen over het aanbrengen van een raamdorpel. Ik ben benieuwd wat jullie adviseren.
1. Moet de oude cementlaag verwijderd worden voordat er een nieuwe cementlaag op komt te liggen voor de bevestiging van de nieuwe raamdorpel.
2. De oude cementlaag ligt met een klein beetje afschot. Is dat voor de Belgisch Hardstenen raamdorpel ook noodzakelijk of moet deze recht zijn. (lijkt op de foto dat de dorpel recht is).

Ik lees in een andere topic dat ik aandacht moet hebben voor de druiplip van dorpel en kozijn en dat de dorpel moet aansluiten op het kozijn. Die tips neem ik al mee.

Bedankt voor de reacties!

Schermafbeelding 2020-06-29 om 15.51.37.png IMG_0773.jpeg IMG_0774.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  1 oude specie eraf
  2 onderkant dorpel horizontaal, dus de specie ook
  Zorg ervoor dat het druiphol aan de onderzijde voldoende vrij ligt van de muur.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu