Hardhout aan steen beton bevestigen.

Frank23

  • #1
Hallo mensen,

Ik heb 2 verschillende klussen te doen, waarvan ik niet helemaal weet hoe ik dit het beste kan doen.

Klus 1 : er moet een hardhouten plank op een metselstenen ondergrond gemonteerd worden, die dient als afdeklat en tevens afwaterborst voor een deur kozijn die achteraf in een muur gezaagt en geplaatst is, ik kan uiteraard de plank met pluggen en schroeven vast maken, maar i.v.m scheuren van metsel stenen enof roesten van schroeven in een vochtige muur doe ik dit liever als laatste optie, ik zoek eigenlijk een soort lijm om het te bevestigen, zou pur iets kunnnen zijn ?

klus 2 : er moet een hardhouten kozijn dorpel op een betonnen ondergrond bevestigd worden, mijn huiskamer vloer is opgehoogd, en hierdoor moest de voordeur iets ingekort worden, nu moet om de ruimte op te vullen een houte dorpel geplaastst worden, ook hierweer zal het prima gaan met schroeven en pluggen, maar i.v.m stuk vriezen of scheuren van beton doe ik dit liever niet, ook hier pur misschien een goede oplossing ? of is er een goede lijm ?

Ik hoor het graag als mensen een oplossing hiervoor hebben !
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Pur plakt wel heel erg, maar dat is beslist geen materiaal, om spullen onderling te gaan verlijmen.
Daarvoor is het niet gemaakt, ook al zullen sommige "klussers" het hiervoor wel gebruiken.

Je kunt hiervoor beter een montage kit gebruiken, maar ik zou er toch ook een paar schroeven met pluggen bij zetten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
RVS schroeven :idea:

Plaats anders even een foto van de situatie.
 

Frank23

  • #4
Ik ben er uit ! ik ga de lat gewoon met 4 rvs schroeven aan de ondergrond bevestigen, en de kopse kant van de lat verlijm ik met bruis lijm aan het kozijn, dan zit hij in mijn ogen goed vast en kan er ook niet snel water achter komen, uiteraard kit ik de naad nog even netjes af !

De hardhouten dorpel doe ik op de zelfde manier, ik schroef hem vast met rvs schroeven aan de huidige betonnen dorpel, en spuit daarna de onderkant vol met purschuim zodat hij overal goed draagt en er geen wind onderdoor waait, uiteraard zet ik direct na het puren een paar palen tussen de onderdorpel en bovendorpel, zodat deze niet omhoog komt door de pur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu