Hardheid van beton.

Robbie198

  • #1
Hallo
Er moet bij mij een betonnen plaat gestort worden en nu heb ik laatst gehoord dat het ene beton het andere niet is wat hardheid aangaat. En het prijsverschil kan groot zijn. Is dat zo? Zo ja dan zou ik graag willen weten wat voor mij van toepassing is. De grond waar hier gebouwd gaat worden is op 25 a 30 cm. diep knal hard. Italie. Als ze eerst de grond afgraven en egaal maken dan zit ik daar al bijna op. Op de plaat, 7x8 meter, moeten de muren voor een gebouwtje komen wat ongeveer 5x5 meter meet. De muren worden ongeveer 2.5 meter hoog en enkelsteens (zeg ik dat goed zo? enkelsteens?) Hoe dik moet de plaat worden en welke hardheid moet het zijn? En onder de plaats waar de muren op komen te staan moeten daar funderingen gestort worden op deze harde grond. Zo ja, hoe diep en breed moet ik het beste gaan.
Groetjes en alvast bedankt,
Viora
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
De hardheid/drukvastheid van beton wordt aangeduid met en C en twee getallen bijvoorbeeld C20/25 hoe hoger de getallen hoe harder de beton is.

Maar gezien jouw beschrijving is het allemaal niet zo spannend.

Als je het beton mag noemen is het sterk genoeg.
C20/25 is tegenwoordig in nederland de minimale sterkte die voor constructie werk wordt toegepast.
 

Robbie198

  • #3
Maar als ik de plaat 15 cm. dik maak kan deze dan in mijn geval de muur dragen van 2.5 meter hoog. Moet er dan evengoed geen fundering onder op de plek waar de muur op komt te staan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu