Harde fluittoon waterleiding

Tapie

  • #1
Goedemorgen klussers. Sinds anderhalf jaar, toen een nieuwe keuken is geplaatst hebben wij last van een harde jengelende fluittoon in de waterleiding, wanneer de vaatwasser water neemt.
Ik heb inmiddels gelokaliseerd waar dit precies zit en dit is op de plaats waar de waterleiding richting keuken, van de hoofdleiding afsplitst. Het vreemde is dat er helemaal niks te horen is wanneer ik de gewone keukenkraan open zet, die die door precies dezelfde leiding water neemt. Ik wil er nu toch eens iets aan gaan doen en heb de situatie eens goed bekeken. Het valt me op dat vanaf de hoofdleiding een 15cm lang stukje 10mm leiding komt (met bocht erin) dan een 10-15 koppeling en de leiding gaat verder als 15mm. Zou het kunnen zijn dat door dit verloop er wervelingen ontstaan wanneer de vaatwasser dus water neemt? Of kan dat niet en zou het toch een braampje moeten zijn. Het lijkt mij sowieso wat een vreemde constructie aangezien dat stukje 10mm de beperkende factor is en die 15mm weinig zin heeft?
Wat zou de beste manier zijn om dit aan te pakken?

met vriendelijke groet.
 

Fiesiekus

  • #2
Je conclusies kloppen waarschijnlijk wel. Wervels fluiten echter niet; waarschijnlijk zit er een braampje; dus het stuk vervangen en na pijpsnijden, de binnenzijde goed ontbramen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu