Hangwerk voor zelfgemaakt binnenluik

M.pluijm

  • #1
Ik ben van plan om zelf raamluiken te maken voor binnen op de kinderkamers.

De kozijnen zijn verzonken in de muur, dus de luiken moeten op het beton (met spachtel) worden bevestigd en niet in het kozijn.

De luiken ga ik maken van de kant-en-klare frames om een radiatorvoorzet mee te maken en dan een bewerkte MDF-plaat erachter (franse lelie) en dan om het weer volledig verduisterend te maken nog een gesloten MDF-plaat erachter. (Volgen jullie het nog?) In totaal wordt dit ca 18mm (12+3+3mm).

De bedoeling is uiteindelijk om het luik zo te plaatsen dat als ze dicht zijn je tegen de gesloten zijde aankijkt, maar wanneer ze open zijn ze als decoratie strak tegen de muur aanvallen met het frame en de franse lelies in het zicht.

Ik heb al verschillende bouwmarkten en websites afgestruind, maar weet niet welk hangbeslag ik in dit geval moet gebruiken. Volgens mij kunnen paumellen niet omdat die in de kopse kant (die in dit geval uit 3 delen bestaat) geschroefd worden. Ik heb gekeken naar hengen, maar vraag me af welke variant ik dan moet hebben om de luiken strak tegen de muur aan te krijgen. Bovendien zit je volgens mij tegen die hengen aan te kijken als het luik open is terwijl dit juist de mooie kant moet zijn.

Wie kan mij helpen met mijn projectje?

Alvast bedankt,
Mandy
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Ik zou deze aan gebogen paumellen afhangen.

Ik vraag mij wel af, gelet op de manier van maken, of deze luiken recht zullen blijven!!

Je gaat nl aan EEN zijde van het frame 2x een 3mm plaat aanbrengen, dit maakt er geen stabiel geheel van en de krachten zullen ongelijk liggen
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Misschien is een treindeur constructie iets voor je? Met hengen kan je die zelf maken. Ik heb zelf m'n schuurdeuren zo gemaakt. Zowel open als dicht kijk je dan tegen dezelfde kant aan, en zie je geen hang- en sluitwerk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu