Hangtoilet lekt na aantal uur

patturik

 • #1
Beste allemaal,

Ik heb een vreemd probleem.
Ik heb net (wel voor het eerst) een hangtoilet ingebouwd. Een grohe inbouwreservoir vastgemaakt aan een houten frame zoals op foto 1. Daarna dichtgemaakt met een houten plaat. Toilet opgehangen en na zowel de afvoer als de aanvoer buis te hebben vervangen (deze waren beiden te kort afgezaagd) heb ik tijdens het spoelen geen lekkages meer. Vandaag was ik aan het klussen en tussen pakweg 15:00 en 18:00 geen lekkages gehad.

Helaas toen ik net even terug ging om te kijken (rond 22:00) lag er toch weer een plas water onder het toilet. De onderkant van de pot achteraan is ook nat. Zie foto 2. Hier zie je ook dat ik 2 latjes heb gebruikt om de afstand van het tegelwerk wat er nog op moet komen na te bootsen.

Foto 3 kwam ik tegen op het forum en ik moet eerlijk zeggen dat ik de witte closet afvoermanchet ook heb bij onze rioolaansluiting en daar gewoon de 90 graden bocht aansluiting voor het hangtoilet op heb gezet. Is dit mogelijk of kan dat eigenlijk niet?

Kan het nog iets van condens zijn geweest? Er is net gestuct en het is enorm vochtig in het toilet.

Ik hoor heel graag ideeën over wat er hier mis gaat. Ik vind het vreemd dat bij het spoelen en gebruiken het toilet (voor zover te zien is) niet lekt, maar als ik echt een flink aantal uren later terug kom wel. Ben benieuwd naar de reacties en alvast bedankt! Ik snap niet zo goed wat ik verkeerd doe.

Groet,
Patrick

toilet 01.JPG toilet 1.JPG wc aansluiting.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Zoals je kunt lezen onder de derde foto, is dat prutswerk.
  Die witte mof zal niet goed afsluiten, zeker niet als die al gebruikt is geweest .
   

  patturik

  • #3
  Ok bedankt Peter. Ik heb het weer open gemaakt en verwijderd. Het had daar nog nergens gelekt, dus de lekkage kwam niet daar vandaan.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Pot misschien net te laag gemonteerd, dan blijft er water in de pijp staan, wat dan na een paar uur er uit druppelt.
   

  patturik

  • #5
  Ha Rola,
  Bedankt! Ik zag inderdaad dat er een laag water in de pijp bleef liggen. Hoe kan ik hem hoger monteren? Zijn daar ook die centreerschijven voor bedoeld? Ik snapte niet helemaal hoe dat nu werkt.
  Of moet ik de pot gewoon iets meer optillen voordat ik hem vastdraai.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
  Ja, heb je die dan niet gebruikt?
   

  patturik

  • #7
  Jawel die zitten erop, maar ik wist dus niet hoe dat precies werkte.
  Geen lekkage meer tot nu toe! Hopen dat het zo blijft.
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu