Hangtoilet hangt onderaan vrij

Ici

 • #1
ik heb mijn hangtoilet opnieuw opgehangen en de aan en afvoerleidingen vervangen. Echter nu hangt de pot onderaan vrij en boven vast. Als je erop gaat zitten sluit hij onderaan wel mooi aan dus afvoer is niet te lang. Hoe kan ik dit oplossen? Het is nog niet gekit en tegels zijn vlak, achterwand beweegt niet.
De pot wordt vastgedraaid met 2 moeren
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Dimkal

  • #2
  Hallo Ici, de pot dient ook als je er niet op zit strak aan te sluiten op de achterwand. De beweging die er nu in zit gaat op den duur problemen veroorzaken. Er kunnen verschillende oorzaken zijn maar is lastig te zien zonder foto's. Bijvoorbeeld pot niet voldoende aangedraaid, achterzijde pot krom, wand krom, aansluitset onvoldoende ingekort. Het is mij niet helemaal duidelijk wat je bedoelt met je pot opnieuw opgehangen, hing het daarvoor wel strak tegen de muur?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  plaats even een foto van je situatie je zou zeggen tegels ongelijk dus niet vlak.
   

  Ici

  • #4
  20200825_194451.jpg
  Moeilijk te zien omdat de ruimte te klein is maar de onderkant hangt 1mm vrij en gaat strak tegen de muur als je gaat zitten
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Heb je ook foto wat verder weg op genomen, en hoe die moeten zitten.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  hier zie je dat de onderzijde op een richel zit
  ScreenHunter 1569.jpg
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #7
  Ik denk dat een van de buizen te lang is waardoor de toilet niet voldoende naar achteren kan.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
  Zal hoogst waarschijnlijk aan 1 van de buizen van het aansluit set liggen.
  Of ze zijn te lang, of ze zitten er niet goed in.
  Dit kan tot lekkages leiden en als het de water toevoer betreft, dan kan zelfs het reservoir scheuren en kun je een nieuwe reservoir plaatsen straks.
   

  Dimkal

  • #9
  Ik zou het toch allemaal weer even los halen en controleren. De lengte van aan en afvoer. Zet de pot met de achterzijde op een vlakke ondergrond en controleer of deze vlak is. Controleer ook nog even de steunhulzen die over de draadeinden geschoven worden voor dat je de pot vast zet. Als deze hulzen te lang zijn en door het keramiek heen steken tegen het tegelwerk dan krijg je soms een ophoping van het rubber ervan achter je keramiek en daardoor kan het zijn dat je de pot niet voldoende aangedraaid krijgt. Als dat zo is dan moet je de steunhulzen even iets inkorten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu