Hangende deur inkorten

Captcha

  • #1
Ik ben op zoek naar manieren waarop ik een deur in kan korten terwijl deze nog in de deurpost hangt. Ivm laminaat leggen moet er zo’n 1cm van de onderkant afgehaald worden.

De reden de ik op zoek ben naar een hangende manier is omdat ik de deur met geen mogelijkheid los krijg. De deur uit het scharnier tillen gaat niet omdat ik dan bovenaan met de deur tegen de deurpost kom waardoor hij niet hoger kan (vraag me niet hoe ze hem er ooit in hebben gekregen). Het scharnier losschroeven lukt ook niet omdat er waarschijnlijk 100 lagen verf over de schroeven heen zit en ik ze met geen mogelijkheid los krijg.

Hoop dat iemand een oplossing weet want begin er aardig hoofdpijn van te krijgen haha.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik heb nog nooit gehoord van een hangende deur inkorten. Hij zal er toch uit moeten. Plaats anders eens een foto.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
In het kader van picobello bv: lat op de deur klemmen en met een multitool inzagen langs de lat. Dit van twee zijden doen.
Deur eruit pakken is vlugger en levert een strakkere onderkant van de deur op.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kunt u een foto plaatsen van hoe de deur niet verder open kan om deze eruit te tillen?
 

Captcha

  • #5
Foto is op z’n kant maar zoals te zien aan het zwarte stukje en het deukje, komt de deur helaas niet verder dan daar. De deur kan ook niet verder open dan dit.

CA9E9138-87F6-49BD-9687-E3298ABF23D9.jpeg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
De pennen van de scharnieren inspuiten met wd40 en de volgende dag de pennen eruit slaan, die kunnen overigens aardig wat hebben.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik denk dat het paumellen zijn @Jan. De topicstarter schrijft dat hij de deur niet “uit de scharnieren kan tillen”. Daaruit maak ik op dat er geen losse scharnierpennen zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu