Hangend toilet lekt - kunnen we aankijken / tijdelijk oplossen?

Anna_

  • #1
Hallo allemaal,

Sinds gisteren lekt ons hangende toilet in de badkamer. Het druppelt een beetje aan de onderkant. Even online gekeken en daar zie ik dat het waarschijnlijk is dat de afdichting niet meer helemaal goed is. Dus pot eraf en afdichting vervangen.
Nu zijn wij allebei niet superhandig, en ik zie het zomaar gebeuren dat we meer problemen veroorzaken dan dat we oplossen. Daarbij is de badkamer als geheel ook (al een tijdje) aan vervanging toe, dus ik bedacht dat we daar dus wat meer vaart achter gaan zetten.

De vraag is nu: kunnen we dit gewoon voor nu zo laten (we hebben nu een bakje eronder staan, die we regelmatig even leeg gooien) of gaat dit in de komende 4-6 maanden veel erger worden? En/of is er een makkelijkere, tijdelijke oplossing waarmee we het kunnen oplossen?
Het is evt ook een optie om het toilet voorlopig niet te gebruiken. Niet ideaal, kan wel. Maar als we het toilet leeg laten lopen moeten we de afvoer natuurlijk ook nog op een of andere manier dichten om geen open verbinding met het riool te hebben.

Bij voorbaat dank voor het advies!

Groet,
Anna
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als je emmers water in de wc gooit en het blijft droog dan is afvoer rubber oke.
En als ie dan met spoelen wel lekt dan kan je gewoon een bakje onder zetten of je zet er een emmer water naast zodat je kunt spoelen.
 

Anna_

  • #3
Ok, ga ik proberen. Thanks!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu