Handventiel vervangen voor thermostaatkraan (tado)

JustO

  • #1
Op de babykamer willen wij graag iets makkelijk de temperatuur kunnen regelen, met handventiel en dan handmatig de CV een tijdje aanzetten is niet het meest praktische of te warm of te koud. Daarom zat ik weer eens naar het tado systeem te kijken, had alleen wat vraagjes voor het aansluiten van een thermostaatkraan in mijn situatie.

Als ik het ventiel 1op1 vervang komt de tado naar de voorkant zoals nu ook de handkraan zit, zal dan dus best ver uitsteken en lijkt mij in eerst instantie niet handig. Dus als ik er toch mee aan de slag ga wilde ik misschien gaan werken met een haaks ventiel rechtstreeks op de radiator zodat dus de tado recht omhoog steekt. Maar dan moet het gat wat het oude ventiel achterlaat wel opgevuld worden. Iemand die zo ziet of in mijn situatie dat makkelijk op te lossen is met moet een koppeling oid?

2.jpg
4.jpg
1.jpg
3.jpg
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
De nieuwe kraan niet naar voren, maar naar rechts uit laten steken? Aan de foto's is moeilijk te zien hoeveel ruimte je hebt met de gordijnen.
 

JustO

  • #3
Dan zou die achter de gordijnen maar wel ertegen. Gordijnen hangen op dezelfde hoogte als de uitgang van de radiator.

Uiteindelijk ook een optie natuurlijk mits het ertegen mag zitten
 

moerkerken

  • #4
Ik heb zelf zo'n tado systeem, wees je er wel van bewust dat zo'n knop de temperatuur vlak naast de radiator meet en je zo echt een vertekend beeld krijgt. Eenmalig opwarmen zal geen probleem zijn, maar om de kamer écht op temperatuur te houden gaat hem niet worden met alleen een radiatorknop. Zeker niet als deze vlak naast een gordijn hangt in een soort hoekje.

Als je de temperatuur echt op peil wilt houden (wat ik me kan voorstellen op een kinder kamer), dan moet je er een draadloze thermostaat bij kopen.

In mijn thuis kantoor liep ik tegen hetzelfde probleem aan, daarom een draadloze thermostaat erbij aangeschaft die hangt aan de andere kant dan waar de radiator hangt. Daar wordt dus de temperatuur gemeten, wat een realistischer beeld geeft dan als het meetpunt vlak naast de radiator zit.
 

JustO

  • #5
Mijn gevoel zegt ook dat de enige echte manier is, +70 euro maar dan werkt het wel zuiver natuurlijk en maakt de positie van de kraan ook niet meer uit
 

moerkerken

  • #6
De positie maakt dan alleen nog uit in zoverre het voor jou in de weg zit bij het open en dicht doen van het gordijn natuurlijk. Maar volgens mij moet het ook geen probleem zijn om hem een kwartslag te draaien naar rechts, zodat ie niet meer naar voren steekt.

Als je het hele CV systeem laat leeglopen, de moertjes wat los draait van de kraan, dan kan je hem gewoon draaien naar rechts. Moertjes weer aandraaien en dan CV weer vullen en alles ontluchten etc. Is even wat werk, maar dan zit ie voor jou niet meer in de weg bij het open en dichtdoen van het gordijn als je bang bent dat hij te ver naar voren uit steekt.
 

JustO

  • #7
Precies en nog wel vervangen voor een thermostaatkraan alles bij ons is helemaal open of dicht
 
  • Like
Waarderingen: moerkerken

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu