Handkraan naar (slimme) thermostaatknop, met servomotor?

LarsCor

  • #1
Ik zit met het volgende probleem:


- Ik zit in een huurhuis, waar ik niet zomaar kan en mag sleutelen aan de verwarmingen
- Ongeveer de helft van de radiatoren heeft een thermostaatknop, maar de andere helft dus nog een ouderwetse handdraaikraan
- De thermosknoppen heb ik al vervangen door Tado-knoppen (slimme thermostaatknoppen), maar de rest is daar dus niet zomaar op aan te sluiten.


Aangezien ik niet simpelweg de kranen mag laten vervangen door een loodgieter, hoopte ik eigenlijk dat er een tussenoplossing bestaat. Een soort adapter, die ervoor zorgt dat het drukventielmechanisme van een (slimme) thermostaatknop functioneert op een traditionele handkraan. Het liefst iets dat op batterijen zou werken, maar misschien vraag ik nu teveel moois :P Een stroomkabeltje is ook nog wel aan te leggen. Ik las elders de suggestie van een servomotor, maar ik lijk aldoor net niet de juiste variant voor dit idee te vinden (maar misschien is mijn technische kennis gewoon te beperkt, dat sluit ik niet uit). Aangezien ik graag gebruik wil maken van knoppen van Tado, heb ik echt alleen een tussenstukje nodig, geen systeem met al een thermostaatknop ingebouwd.

Iemand een suggestie?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Heel simpel. Dat bestaat niet.
 

Marcn88

  • #3
Voor dergelijke sytemen zal er altijd een thermostaat kraan op de radiator moeten zitten ivm de "slimme" knoppen kunnen alleen een pinnetje indrukken en geen spindel ronddraaien
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #4
....en je weet ook niet hoe de installatie is opgebouwd,
en dan met name of er een AVDO in de installatie zit,
anders is er een reden geweest om de rest geen
thermostaatkranen te geven :wink:
 

LarsCor

  • #5
Ok, er een slimme thermostaatknop op plaatsen, is dus helaas teveel gevraagd. Daar was ik al een beetje bang voor. Maar bestaat er zoiets als een automatische knop (in de zin van: door stroom aangedreven die dan dus zelf open/dicht draait) voor een gewone radiator? Als ik zoek op servomotor kom ik aldoor uit bij vloerverwarmingonderdelen, of producten zonder enige omschrijving.

Er zit een stopcontact vlak naast de verwarming, dus stroomvoorziening is geen probleem. Met een tijdsklok oid zou ik de knop in kwestie dan toch nog enigszins kunnen programmeren, zij het zeer basaal.

Omdat ik op blokverwarming zit heb ik zelf geen cv of thermostaat, dus wil het nog wel eens gebeuren dat ik de verwarming vergeet aan danwel uit te zetten, met onaangename temperatuurssschommelingen. Vandaar de zoektocht naar een oplossing ;)
 

Lampje45

  • #6
Ik kan me niet voorstellen dat de verhuurder er bezwaar tegen maakt, als je in overleg met hem en geinstalleerd door een erkend vakman, deze verbetering aan de installatie uit laat voeren. Want voor win-win situaties krijg je over het algemeen de neuzen wel dezelfde kant uit.
 

Lampje45

  • #7
oeps al een tijd geleden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu