Half werkende vloerverwarming (stadsverwarming)

WhiskyJoe

  • #1
Beste mensen,

Wij zijn sinds kort verhuisd en hebben in ons nieuwe huis vloerverwarming als bijverwarming.

Nou krijgen wij in eerste instantie de vloerverwarming niet aan de praat, het bleek dat de motor niet goed aanstond, maar ging weer draaien toen ik hem op 3 zette (daarna op 2 gezet).

Er zijn echter een aantal problemen waar ik niet geheel uit kom! De vorige bewoner maakte geen gebruik van de vloerverwarming en kon mij hier ook niet verder mee helpen, dus misschien dat jullie mij kunnen helpen!

Hieronder zie je een afbeelding van hoe waarschijnlijk de vloerverwarming is gelegd, ik heb echter geen idee of dit ook echt klopt!



Het bovenste gedeelte wordt gewoon warm met uitzondering van het rechter bovenste punt in de hal en WC waardoor ik twijfel over de juistheid van deze afbeelding, echter het onderste gedeelte blijft koud!

Hieronder een afbeelding van de installatie. Ik kreeg hier zelf het idee van dat het onderste gedeelte gewoon niet bestaat.



Ik heb beide kranen open staan, de temperatuur van de afvoer? staat op 40 graden en de toevoer? staat tussen 4 en 5 en lijkt naar 45 graden te gaan.

Hierbij ook nog de folder van het bedrijf die de installatie geleverd heeft, mocht dat handig zijn:





Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen om te achterhalen of er daadwerkelijk vloerverwarming ligt zoals aangegeven en of we dat ook (weer) werkend gaan krijgen!
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
Het overzicht klopt inderdaad niet. je hebt op deze verdeler maar 1 groep zitten.

Waar de dunwandige leidingen uit de vloer komen en naar boven gaan behoren ontluchters te zitten. In de huidige situatie verzameld de lucht zich op het hoogste punt. En daar waar lucht zich ophoopt is geen warmte transport mogelijk. Dus plaats eers een paar ontluchters op het hoogste punt.

De rode knop om de pomp van stand te veranderen breken bij wilo inwendig nog al eens af of haperen.



Boven de rode streep heb je een grote luchtpot en die lucht kan er niet uit.

John
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
En volgens mij zie ik ook tyleen slangen, deze zijn niet diffusie dicht.
Hierover is op dit forum al veel geschreven, wil je dit ook lezen gebruik dan de zoekfunctie.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Dit gaat nooit goed werken en ik adviseer je om deze "vloerverwarming" niet te gebruiken: gaat je alleen veel kosten aan energie en zal niet het gewenste resultaat leveren.
Waarschijnlijk had de vorige bewoner dat al door....
 

WhiskyJoe

  • #5
Bedankt voor de reacties!

Ik heb voor nu de vloerverwarming dan maar uit gezet. Gelukkig is het alleen maar bijverwarming, maar jammer!

Ervan uitgaande dat de leidingen vuil zijn en/of een grote luchtbel in zit. Als ik dit oplos, is er dan op een of andere manier een mogelijkheid om erachter te komen waar de leidingen (grofweg) lopen zonder de vloer open te breken?

En als ik het ook oplos, is de vloerverwarming dan ook weer "goed" te gebruiken? Ik snap dat het nooit ideaal zal zijn met de manier waarop het aangelegd is, maar er het beste van maken is misschien het overwegen waard.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Welke bedekking heeft de vloer ?
 

WhiskyJoe

  • #7
Er lag origineel een plavuizen vloer. Dit vonden wij niet mooi, maar omdat we de vloerverwarming intact wilden houden hebben we deze laten liggen, erover laten egaliseren en daarop PVC gelijmt.
 

Freekcv

  • #8
Je zou met een warmtecamera het leiding verloop in beeld kunnen brengen
 

WhiskyJoe

  • #9
Zou dat ook accuraat genoeg zijn om te zien waar eventuele verstoppingen zouden zitten?
 

Freekcv

  • #10
Alleen als er een minimale hoeveelheid warmte de vloer in gaat. Als er echt totaal niks in komt niet. Je zou kunnen beginnen met spoelen. Maar dit zal idd nooit een systeem worden waar je gelukkig van word.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu