Half vrijstaande muur sterk genoeg voor hangtoilet

Rutger-klust

  • #1
Beste klussers,

Ik wil binnenkort beginnen met onze oude badkamer te vervangen. Nu is het plan om een hangtoilet aan een half vrijstaande muur van 10cm dik cellenbeton(van het bekende merk met de Y) blokken te hangen. Mijn vraag is of dit muurtje dat gaat houden

Ik kan dit muurtje aan 1 zijde verbinden aan de buitenmuur middels veerankers en het plafond.

Ik zie graag jullie reacties met ervaringen tegemoet!

Groet,

Rutger
 

RV50

  • #2
Om dit goed te kunnen beantwoorden is meer informatie nodig. Bijvoorbeeld lengte en hoogte van de wand. Loopt de wand door tot het plafond of niet? Hoe is het leiding verloop geregeld, kan je met de afvoer direct door de vloer of moet je geheel of deels door de wand? Met een GIS systeem kun je een holle wand constructie maken waarin je het wc element en de aan/afvoer regelt. De constructie kun je verankeren in de vloer voor extra stabiliteit. Er zijn ook bedrijven die hiervoor prefab oplossingen maken. De prefab unit hoef je dan alleen nog maar te beplaten met gips. De constructie is dan ook sterk genoeg om een belasting van 400 kg op het wand closet te overleven.
 

Rutger-klust

  • #3
Bedankt voor je antwoord. De muur wordt 2.10 hoog en 90cm breed. De muur loopt door tot het plafond waar het verankerd in worden. De afvoer kan direct door de vloer naar beneden en hoeft dus niet door de wand. De wand waar het bad tegenaan komt wil ik met staanders maken en met wedi platen bekleden. Dit om gewicht te besparen ivm de constructie.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dit kan best als je het muurtje 10 cm dik maakt.
Maar zoals ik kan zien op de tekening, staat het muurtje van het toilet aan 2 kanten opgesloten, dan zou je ook een blok van 7 cm kunnen gebruiken.
Ook zou ik de muur waar het bad tegen aan komt ook gewoon van blokken maken.
Dan heb je een heel stevig geheel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu