Grotere wastafel zonder verplaatsen afvoer

Wastaofel

 • #1
Hallo,

Ik ben geen goede klusser, maar wil zelf een nieuw wastafelmeubel gaan installaren en heb daar 2 vraagjes over:

1) In het de wasbak die wij gekozen hebben zit geen waste, wie heeft er een idee welke plug we hierin het beste kunnen plaatsen? De verkoper had het over een vaste plug die je niet af kunt sluiten en dus de wasbak niet over kan lopen, dit vind ik geen optie. Gewoon een plug plaatsen die je wel af kunt sluiten met het risico dat eventueel een keer de wastafel overloopt of weet er iemand een andere goede oplossing?

2) De nieuwe wastafel is een stuk breder dan de oude, dit wil zeggen dat de afvoer 20 cm meer naar links komt te liggen dan de afvoer in de muur zit. Dit zou met een rechte buis naar rechts op te lossen zijn, is dit ook echt zo? Ik heb namelijk geen zin dat de afvoer niet goed af zal lopen.

Alvast hartelijk dan voor jullie reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  E.e.a. hangt van het type badmeubel af.
  Bij sommige badmeubels, heb je ruimte genoeg om de afvoer schuin te plaatsen.
  Bij andere, moet de afvoer precies op de goede hoogte en recht achter de plug van de wastafel ziten.

  Als je een badmeubel zonder lades hebt, kun je vaak gemakkelijk in de kast aanpassen.

  Voor de afvoerplug, zou je ook een popup plug kunnen gebruiken.
  Die kun je ook afsluiten.
   

  Xr8

  • #3
  Waste zit in de regel nooit bij de wastafel maar is meegeleverd met de kraan of bestel je los.

  Voordeel van een clic waste is dat je met deze niet gebonden bent aan een kraan met waste voorbereiding. Let wel op bij toepassing van een waste dat je afvoer niet te hoog zit.

  Voor de rest sluit ik me bij voorgaande aan.

  Succes.
   

  Wastaofel

  • #4
  Thanks alvast voor de reacties, betreft een wastafel met 2 lades. Waarbij er weinig mogelijkheid zal zijn om hem schuin te plaatsen. Verkoper had het over een buisschiffon waarmee je dit op zou kunnen lossen......

  Met waste bedoel ik dat er in wasbak geen "gat" zit. Hoe moet ik dat dan zien bij zo'n click/popup-plug. Zit daar in de afsluiting een soort van overloop? Hoe werkt dat dan?
   

  Xr8

  • #5
  Bij bedoelen met de waste de "stop". Deze kun je afsluiten dmv een stangetje achter de kraan. Heb je een pop-up waste dan kun je deze sluiten en openen door erop te drukken. Dit onderdeel moet je apart bestellen. Aan dit deel komt dan weer een waste sifon gemonteerd. Deze heeft een schroefdraad aansluiting ipv een afvoerplug.

  Je hebt overigens ook speciale ruimtebesparende sifons voor dit soor toepassingen. Vaak is het in dit soort situaties zo dat eea vaak in het werk bekeken moet worden.

  Indien je afvoer in de muur zit zul je eerst wel moeten meten hoe hoog je de kast kunt hangen. Dit is zo niet te bepalen.

  succes.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu