Hoe kit ik grotere openingen?

blaomd

  • #1
Ik ben bezig met wat opknapwerk in de badkamer. In de hoek tussen bad en muur is de opening erg groot in mijn badkamer. De horizontale gleuf is ongeveer 10cm lang, 1 cm breed en 5 cm diep. Dit was gewoon helemaal vol gekit (niet al te mooi) maar ik weet eigenlijk niet of dat de beste oplossing is. Dit stukje muur is redelijk uit het zicht dus er hoeft geen schoonheidsprijs gewonnen te worden maar het geheel moet niet gaan lekken.

Is er iets waarmee ik dit gat op kan vullen en waar ik dan vervolgens overheen kan kitten (purschuim is het eerste wat in me op komt)? Ik zou mogelijk ook het gat kunnen vullen met iets van tegellijm en een stukje tegel horizontaal kunnen plaatsen en dan rondom af kitten?


Waarom er iemand ooit met wat lijkt op een slijpschijf door de eerste verticale tegel rechts is gegaan is mij ook een raadsel maar dat krijg ik wel opgevuld

IMG_20231130_122844.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Volgens sommige kit merken:
" Tot 12 mm voegbreedte een voegdiepte aanhouden van 6 mm. Daarboven is de voegdiepte de helft van de voegbreedte "
Een mm dieper maakt net uit, maar niet helemaal opvullen. Rugvulling is wat je zoekt.

En eerst goed schoonmaken,
kit erin,
dan eerst afstrijken met een tooltje / kitspatel,
dan pas water met afwasmiddel of beter speciaal spul voor de laatste afwerking. Soms lukt het helemaal zonder water en dat is het beste.
 
Laatst bewerkt:

Haplo

  • #3
Als je eerst afstrijkt zonder iets (sopje) op de kit te doen, smeer je de kit overal waar je het niet hebben wilt. Ik gebruik altijd een neutraal afwasmiddel. Gaat al 15 jaar goed. Klein plantenspuitje oid. Beetje afwasmiddel erin, water erbij en klaar.
Ik spuit de naad altijd in voordat ik afstrijk.
Maar ieder zijn eigen manier.
 

Robbie's

  • #4
Ik doe hetzelfde als Haplo maar voordat ik een sopje op de (vrij dik aangebrachte-) kit doe druk ik eerst de kit licht met een "sop"-vinger iets in voordat ik met een plantenspuit de kit helemaal inspuit. Reden is dat ik zeker wil weten dat de zijkanten kit beetje uitvloeien.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Op die manier grote kans op zwakke overgangen van kit naar tegel of douchebak, omdat er zeepwater op het oppervlak komt waar je de kit overheen smeert.
Niet met een vinger of iets ronds afstrijken, zorgt ook voor een zwakke rand, waar makkelijker schimmel onder komt.
Je wil in een badkamer een voeg die onder een 45 graden hoek staat.

Als de ondergrond een beetje meewerkt dan lukt het zonder sopwater,
maar meestal als laatste nog heel lichtjes met sopwater of een afmesmiddel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu