Grote scheur in muur opgevuld met acrylaatkit

jan24

 • #1
Ik ben erachter gekomen dat er achter het behang van de bergruimte en grote kier in de muur zit waar een flinke luchtstroom doorheen kwam. Deze kier zat er blijkbaar al lang want de vorige bewoner had er een stuk behang ingepropt. In de eerste instantie zag ik alleen rechts een tochtgat. Dir heb ik opgevuld met acrylaatkit, maar toen hoorde ik nog steeds gesuis van een luchtstroom. Toen ik het behang verder weghaalde zat daar dus nog een hele kier met behang erin gepropt. Dit eruit gehaald en de rest van de kier ook opgevuld met acrylaatkit. Nu achteraf vraag ik me af of ik wel het juiste middel heb gebruikt (ik lees overal: luchtlekken vul je op met kit) en zo nee, gaat dit problemen geven?

0.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • HAJ

  • #2
  Voor nu zal de acrylaatkit zich wel even goed houden, dus als "Snelle fix" helpt het zeker. Het is echter de vraag hoe lang de acrylaatkit in goede conditie blijft. Dit soort kit kan bijvoorbeeld slecht(er) tegen vocht. Het kan optisch bedrog zijn, maar het dichtgemaakte gat lijkt dichtbij de grond te zijn. Met muurvuller had het gat goed gedicht kunnen worden.

  Mocht je de opgevulde naad niet gaan afdichten met behang, dan zou ik de acrylaatkit op termijn vervangen. Mocht je wel gaan behangen, zou ik direct een en ander even aanpassen :)
   

  jan24

  • #3
  Bedankt. Zou het makkelijker zijn om de acrylaatkit pas na een maand ofzo te verwijderen als deze helemaal uitgehard is? Dat ik het er als 1 brok uit kan trekken?
   

  Delacour

  • #4
  In plaats van acrylaatkit kun je ook siliconenkit ertussen zetten, deze kan dan weer wel tegen vocht. Het is een beetje de vraag wat je daarna met de muur van plan bent.
   

  jan24

  • #5
  Ik ben niet echt iets van plan met de muur. Het is een kleine kamer binnen in de woning met 1 deur en zonder ramen. Altijd donker en er gaat vrijwel geen lucht in of uit, belave als de deur open gaat. Dus ik denk niet dat vocht een problem gaat zijn? Maar als ik de kit makkelijk eruit kan halen, dan maar gelijk goed doen met grote gatenvuller. Er zit verderop nog een kleinere opening in de muur waar ook wat lucht uit komt. Maar daar krijg ik geen kitspuit tussen, dus dat moet wel opgevuld worden met een plamuurmes.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  pur is een logischre keus als je geen mortel wilt gebruiken
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu