Grote open spleet tussen dakkapel en schuin dak afwerken/opvullen

Don-s

  • #1
Nu met het koude winterweer bevroren onze waterleidingen achter de badkamer die gebouwd is in een dakkapel. De isolatie van de buizen was matig, de bochten waren niet geïsoleerd. Dat snap ik allemaal nog wel en kunnen we makkelijk oplossen, behalve dat we onszelf door het knieschot moeten zien te wurmen om er bij te kunnen.
De vorige eigenaar van ons huis heeft de dakkapel laten plaatsen en zelf afgetimmerd, of liever gezegd niet afgetimmerd. Er zit een grote open spleet van wel 10 cm hoog die zo'n beetje in open verbinding staat met de buitenlucht.. Nu wil ik dit graag dichten. Maar ik kan er niet schroeven of timmeren omdat de ruimte te klein is en de badkamer er dus voor gebouwd zit.
Wat zou hier een goede oplossing voor zijn?
Ik dacht iets van stroken tempex er tegenaan zetten en de naden dan nog dichtmaken met pur. Of zijn er betere oplossingen?

20210210_102641.jpg 20210210_103018.jpg 20210210_103043.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Isoleren van buizen heeft niet veel zin als het water in de buizen lang stilstaat.
Wat zijn de materialen zijn er toegepast richting buiten voorbij de glaswol.
Die bonte laag onderkant foto 1 wat is dat?
 

Don-s

  • #3
Materialen voorbij glaswol, is denk ik een dampremmende folie, die ligt bovenop de glaswol. Daarna denk ik gewoon pannen. Maar het gaat mij vooral om hoe die kier goed te dichten. Die bonte laag onderkant foto is een paneel geperst hout van dat groene.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Waarom geen plaatje 12 mm of dikker erin gemaakt. Dat maak je eerst netjes pas en bij de kanten die moeten dichten en kunnen klemmen een ril schuimende PU lijm erop en dan snel in de opening duwen. Zoiets.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu