Groep klapt er uit na UITschakelen trekschakelaar

@@RGH!!

  • #1
Hallo, ik ben nieuw op dit forum en ik hoop dat iemand mij advies kan geven. De groep in de meterkast waar de wasmachine op aangesloten is klapt er uit als de trekschakelaar van de wasmachine uitgeschakeld word. Ik kan me voorstellen dat dit gebeurd als er iets wordt aangezet, maar het gebeurd juist bij het uitschakelen. Ontstaat er dan een spanningspiek of zo iets? De ALS blijft gek genoeg wel werken. Kan ik dit negeren en de trekschakelaar vervangen door een gewoon stopcontact of is dit symptoombestrijding?
 

Bonie

  • #2
Wanneer de aardlekschakelaar wel blijft zitten dan duidt dat erop dat er een kortsluiting tussen fase en nul is.

ik zou de schakelaar eens openmaken, bekijken en evt vervangen.
 

@@RGH!!

  • #3
Dank voor je reactie. Het vreemde is dat ik dit eerder heb gehad bij de vorige wasmachine. Deze was totaal op en de trekschakelaar vertrouwde ik ook niet. Ik heb nu sinds een paar maanden een nieuwe machine staan, en ik heb de trekschakelaar ook meteen vervangen. Dat heeft dus niet geholpen. En ik begrijp met mijn elektro-leken-verstand niet waarom het gebeurd als hij uitgeschakeld wordt. Kan ik niet gewoon de trekschakelaar vervangen door een normaal stopcontact? De wasmachine staat niet in een natte ruimte. Aangezien er van de fabriek uit gewoon een stekker aan zit, kan ik die toch gewoon gebruiken? Of moet er altijd een trekschakelaar tussen zitten?
 

Mark en 3 meiden

  • #4
Ik heb de stekker van de wasmachine in een gewoon stopcontact zitten
wel op een aparte groep waar alleen de wasmachine en de droger opstaan
 

@@RGH!!

  • #5
En staat de machine in een natte ruimte?
 

Mark en 3 meiden

  • #6
Ja ook nog maar meer als een meter van het ligbad en het stopcontact zit bijna tegen het plafond
 

Bonie

  • #7
Wanneer je wasmachine niet in een natte ruimte staat zou je de trekschakelaar kunnen vervangen door een normaal stopcontact.

wanneer de wasmachine wel in een natte ruimte staat mag het alleen wanneer je buiten een aangegeven afstand van de douche,bad en wasbak zit
 

@@RGH!!

  • #8
Ik las net op een ander forum dat de ALS niet tegen overbelasting beschermd. Deze beveiligt alleen wanneer er aardsluiting ontstaat. Bij overbelasting klapt de groepzekering er uit. Dat is dus ook bij mij het geval. Het moet dus bijna wel de schakelaar zijn. Ik ga dus maar gewoon een stopcontact monteren. Mocht dit het probleem niet verhelpen, laat ik het weten. Of je leest het wel in de krant. Dank u allen zeer voor de reacties op dit late tijdstip. Moeten jullie niet gewoon eens gaan slapen?
 

@@RGH!!

  • #9
En ik zie ook dat de webmaster nog niet in de zomertijd leeft!
 

Bonie

  • #10
Daarom zei ik ook dat er een sluiting tussen je bruin en blauw is ;)

een stopcontact moet zich trouwens buiten 180cm vanaf de rand van je bad of douche zitten.
 

Bonie

  • #11
Hetgeen dat ik eerder heb gezegd moet ik even corrigeren.

ik zit net in de nen1010 te kijken en de afstand is 60cm vanaf de rand van een vaste douche of bad. en 120 vanaf het middelpunt van de vaste wateraanvoer op de wand of op het plafond voor douches zonder douchebak
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu