Grill-element stuk

MCPaulT

  • #1
Goedenavond leden,

Mijn grill-element van mijn oven is gedeeltelijk uitgevallen waardoor deze de gewenste temperatuur niet haalt. Het grill-element bestaat uit één stuk maar één gedeelte wordt roodgloeiend en de andere niet. Waarschijnlijk moet deze in zijn geheel vervangen worden. Kun je dit zelf doen of is dit specialistenwerk? En waar koop je zo'n element? Het betreft een gasfornuis met elektrische oven van M-system, type MF-96 IX. plm. 13 jaar oud.
Alvast dank voor de informatie.

IMG-1104.jpg IMG-1105.jpg IMG-1106.jpg IMG-1108.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
M system bellen sturen hem zo op. Of bij parts NL ofzo kijken. Meestal wissel je deze vanuit de achterzijde daar zitten namelijk de bouten en de kabels om hem aan te sluiten.

Let wel dat je vaak kleine grill en grote grill hebt. Niet op elke stand wordt het gehele element gebruikt. Controleer dit van te voren goed.
 

MCPaulT

  • #3
Beste Sleutelmeneer,
Bedankt voor je reactie. De grill bestaat, volgens mij, uit één element. Waar voorheen het gehele element rood werd is dit nu maar voor de helft bij dezelfde knoppenstand als voorheen.
Ik begrijp eruit dat het element relatief makkelijk te vervangen is en dat je geen speciaal gereedschap nodig hebt om een en ander aan te sluiten?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Nee hoor. Alleen moet je je fornuis naar voren halen. Let goed op je gasslang en draai de gaskraan dicht.

Kan zijn dat hij aan de binnekant van de oven ook met wat beugels zit vastgeschroeft en niet draadjes door de war halen.

Soms zit er ook een thermostaat ingestoken dan moet je die wel omzetten naar het nieuwe element.
 

MCPaulT

  • #5
Wederom bedankt voor de info!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu