Grijze flexibele cv slang uit de grond

Hars73

 • #1
Vandaag de plaatradiator in de badkamer vervangen door een designradiator. Viel me uiteindelijk toch tegen om alles goed passend te krijgen met de knelkoppelingen en het buigen van de buizen (heb hier maar een buizenbuiger gehuurd ipv het goedkope ding wat ik zelf had liggen).

Op dit moment lijkt alles lekvrij te zijn, geen enkel schroefdraad of knelkoppeling lekt. Radiator wordt ook goed warm. Bestaande onderblok heb ik laten zitten.

Wat ik me nog wel afvraag. Ik heb om alles goed passend te krijgen de grijze flexibele buizen die uit de grond komen wat naar de muur en naar links moeten duwen. Kan zoiets eventueel nog lekkage veroorzaken in de vloer? Ik merkte dat er wel wat speling op de buizen zat en dus wel wat bewogen konden worden. Ik neem toch aan dat die buizen in de vloer verder nooit met koppelingen ergens aan vast zitten en dus daar nooit los zouden kunnen gaan? Aan die buizen trekken of bewegen zou dan toch geen kwaad moeten kunnen?

(Ik vraag het dus, omdat ik het graag zeker wil weten en me niet druk hoef te maken of het nu wel of niet zou kunnen gaan lekken in de vloer)

Voor de zekerheid nog even een foto van de bewuste buizen (hier nog met de plaatradiator).

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ketelchrisje

  Specialist Verwarming
  • #2
  Als je niet teveel spanning op de buizen hebt gebracht kan het geen kwaad,

  heb je dit wel gedaan zou een van de leidingen uit de koppeling gewerkt kunnen worden of inscheuren, maar dit gebeurt dan altijd wel boven de grond bij de koppelingen die je op de foto laat zien of bij het setje waar de ketel op de leidingen is aangesloten.

  of je er teveel spanning op hebt gezet laat ik aan jezelf over,
  dit is een gevoelsding maar meestal kan het idd wel veel hebben en als het misgaat gaat het al snel mis ;)
   

  Hars73

  • #3
  De koppelingen bij het blok zijn nu nog lekvrij, dus dat zal wel goed zitten. De boel is nu zo'n 6 uur aangesloten en is al verwarmd geweest en weer afgekoeld. Als er iets niet goed gegaan zou zijn, zou het dus altijd bovengronds zijn. Ik zal zo nog even kijken bij het blok waar al die buizen samenkomen, maar zo hard heb ik er nou ook weer niet aan getrokken.

  Maar aangezien dit allemaal nieuw voor mij is, vond het ik toch een beetje eng, maar ik vermoed dat het allemaal niet nodig is. Ik zie ook nog geen bruine vlekken in het plafond van de woonkamer ontstaan :wink:
   

  Speedypul

  • #4
  Deze leidingen konden heel wat hebben, waarschijnlijk liggen ze in de vloeren voorzien van een rode en blauwe overmaatse mantelbuis, verdieping is waarschijnlijk ook voorzien van een verdelertje?

  De slangen slangen waren nogal aan krimp onderhevig, kleine radiatoren werden nogal eens scheef in de beugels getrokken, slangen moesten dan ook verlegd worden met een lus.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu