Gresbuis-riool sluit niet aan op gemeenteriool

F_wouters

  • #1
Gresbuis met zeer grote diameter onder betonnen/granieten vloer sluit niet goed aan op PVC gemeenteriolering onder voordeur. De PVC gemeenteriolering (verbindingsstuk met groot gemeenteriool onder straat) heeft een veel smallere diameter en is ‘simpelweg’ in de grote gresbuis gestoken.

In januari 2017 is de aansluiting met bitumen dichtgemaakt door riool-vakman. Dit heeft tijdelijk geholpen, maar de rioollucht in het voorportaal is in volle hevigheid teruggekomen. Er lekt waarschijnlijk rioolwater weg onder het voorportaal door de slechte aansluiting. De gresbuis zelf is in goede staat en er zijn geen lekkages; verwijdering van de gresbuis heeft niet de voorkeur omdat hele vloer dan eruit moet inclusief betegeling en keuken. Dit is zeer ingrijpend en kostbaar.

Weet iemand een oplossing hiervoor om de aansluiting van de gresbuis duurzaam goed op het PVC-gemeenteriool aan te laten sluiten? Krimpmoffen met tokrolafdichting? Anders?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Beste is gewoon krimpsokken er om heen wat is de maat van gemeente riool en je gres buis, het kan ook zijn dat die maat niet meer is.

maten van gres

gres overgang.jpg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Mag een gemeenteriool binnenshuis aangesloten zijn?
Lijkt me sterk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu