Gres riool vervangen - geen kruipruimte - lekkage

Pace

 • #1
Hallo, ik heb een woning uit 1960 en het gresriool onder het huis is aan vervanging/renovatie toe bleek uit een camera inspectie.
Probleem is dat we geen kruipruimte onder het huis hebben; er ligt een gesloten betonvloer. Er lopen twee grespijpen onder de vloer; een hemelwaterafvoer van de tuin naar de voorgevel en de rioolleiding met twee aansluitingen; 1 op de verticale standpijp omhoog en 1 op een washok aansluiting. Beide leidingen zijn aan renovatie toe.
Heb een paar vragen:
Heeft iemand ervaring met het relinen waarbij ze een kous aanbrengen in de leiding? Ik heb een offerte gekregen en ben geschrokken van de prijzen, viel me zwaar tegen maar het geeft wel veel minder ellende in de uitvoering.
Als ik toch tot vervanging over zou gaan, moet er een gat in het beton geslepen worden en zuigt men het zand weg onder de woning om toegang te krijgen, wat zijn hier de risico's op verzakkingen e.d.?

Heeft iemand referenties naar goede bedrijven die interesse hebben in deze werkzaamheden? Ik merk dat een hoop bedrijven niet staan te trappelen voor een particulier, wij willen dit mogelijk met vier woningen tegelijk laten doen.
 

ABCDE

 • #2
Waarom is het aan vervanging toe? Groeien er wortels in?

Want als het verzakt is... daar helpt relining niet tegen.
 

Pace

 • #3
Geen wortels maar wel indicatie van lekkage en de video liet verschuivingen in de aansluitingen zien. Heb ook last van optrekkend vocht dus vermoed lekkage.
 

Willem52

 • #4
Relinen geeft de minste rommel. Diameter wordt wel iets kleiner. Zou nooit zand onder de betonvloer weg halen Veel te gevaarlijk voor de constructie. Nooit doen, zelfs niet over nadenken.
 

Pace

 • #5
Wat is het gevaar van het weghalen van een deel van het zand? De betonvloer zit toch met betonijzer vast aan de heipalen en de bouwmuren? Het riool rust in het zand onder de vloer, dan zit er toch al een ruimte van minimaal de rioolbuis diameter onder de vloer? Wellicht zie ik iets over het hoofd en als het echt niet verantwoord is zal ik het zeker niet doen, maar ik zie bedrijven die het aanbieden. Ik wil graag weten wat nu precies het risico is en hoe dat ontstaat.
 

ABCDE

 • #6
Wel heipalen een geen kruipruimte... weet je dat wel zeker?
 

Pace

 • #7
Ja, heel zeker, geen twijfel mogelijk. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de betonvloer op het zand gelegd is, en dat het rioolleiding werk echt in het zand gegraven is?
 

Putschep

 • #8
Er zijn wel bedrijven die relining voor particulieren aanbieden. In de buurt van Apeldoorn zit bijvoorbeeld een bedrijf die dat doen. ***** heet het bedrijf.

Naam van bedrijf verwijderd, lees de forumregels a.u.b. Mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Pace

 • #9
Ok, dank!
 

hamidreza

 • #10
@Pace
I have a similar problem. The house from 1965 without crawlspace and a problem with the pipes. Could you please tell me what did you do at the end?
 

Pace

 • #11
I had the sewage system relined, the primary and the roof water drainage that also runs beneath the floor. Took about 1.5 days, they also renewed the sections that go from the municipal system into the house.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu