Gordijnrails voor kunststof kozijn

Thijsb

  • #1
Beste leden,

Op zolder hebben we kunststof kozijnen, en ook de lijst eromheen is van kunststof gemaakt (zie de verschillende foto's). Het is ook een ingewikkeld raam, met een driehoek aan de bovenzijde. Omdat mijn zoontje voorlopig even op zolder gaat slapen wil ik een relatief simpele/goedkope oplossing qua raambekleding. In de driehoek had ik een stuk karton/dun triplex bedacht, die blijft dan dicht (wellicht hebben jullie nog een ander idee, dat hoor ik dan natuurlijk ook graag!).

Maar nu mijn voornaamste vraag: voor de twee draaikiep ramen eronder wil ik graag verduisterende gordijnen op een rails hangen. Maar hoe kan ik de rails bevestigen? Ik kan niet in het kunststof boren, en de zijkanten zijn ook afgewerkt met kunststof (hier zit wel hout achter). De breedte van het raam is ±250cm. Wat zouden jullie doen als tijdelijke oplossing (de zolder wordt over 9 maanden verbouwd, dus te dure ingrepen wil ik eigenlijk niet)?

Alvast heel veel dank!

Vriendelijke groeten,

Thijs

WhatsApp Image 2023-07-09 at 14.56.35 (1).jpeg WhatsApp Image 2023-07-09 at 14.56.35.jpeg WhatsApp Image 2023-07-09 at 14.56.34.jpeg WhatsApp Image 2023-07-09 at 14.56.31.jpeg
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Houten balkje tussen de beide zijwanden plaatsen en dan aan de onderzijde een gordijnrail met plafondsteunen monteren.

met het plaatsen van karton tegen de dubbele beglazing moet je wel voldoende afstand houden van het glas zodat eventuele warmte erachter goed weg kan. Anders heb je kans op breuk van het glas.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
je kan ook en lap stof vast monteren tegen die lat en dan met een
touw er omheen bij wijze van embrasse om ze gedeeltelijk open te houden
 

Thijsb

  • #4
Veel dank beiden! @Mn22: is er een andere/handigere oplossing voor het driehoeksraam behalve karton?
 

stefan9

  • #5
Voor draaikiep ramen zijn allerlei oplossingen. Google maar eens op "klemsteun gordijn draai kiep raam"
 

Thijsb

  • #6
@stefan9, weet ik, maar ik wil graag gordijnrails ophangen voor een stoffen gordijn op rails, en die oplossingen zie ik eigenlijk niet bij draaikiep (vooral lamellen/rolgordijnen etc). Het driehoeksraam kan alleen met vrij dure oplossingen, dus daar moet sowieso meer een DIY oplossing.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu