PVC vloer geeft golvende bollingen

nicksmits

 • #1
Hoi,

Wij hebben nu sinds december een PVC vloer van Leenbakker de Senso Clic, op een betonvloer met vloerverwarming
Ik kan het niemand aanraden eigenlijk.. Wat een drama, overal kieren en hij doet zijn naam Clic goed aan want bij bijna elke stap hoor je die wel.
Hij laat dus overal al los bij de randen en sluit niet goed aan..
En overal zijn een soort golfbewegingen te zien.

Ik snap niet wat we verkeerd hebben gedaan want overal is genoeg 'werk' ruimte, we hebben de aanbevolen ondervloer gebruikt en de betonnen vloer was compleet droog.. Ook laten rusten voor het leggen..

Is er hier iemand die weet hoe dit kan gebeuren?
Ik ben namelijk bang dat het alleen maar erger gaat worden zo..
IMG_4655.jpg

IMG_4656.JPG

IMG_4659.JPG

IMG_4660.JPG

IMG_4663.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Een PVC-vloer heeft een erg vlakke ondergrond nodig. En idd ruimte om te werken.

  Vanaf hier kan ik er niet meer over zeggen. Neem contact op met de leverancier om uit te sluiten of er een productiefout in het materiaal zit, of anders moet aan het licht komen wat je verkeerd hebt gedaan.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Vloerverwarming staat mogelijk te heet, waardoor de vloer warmer wordt dan 28 graden.
  Ook kan de gebruikte ondervloer ongeschikt zijn. voor PVC moet de vering veel minder zijn dan bij een ondervloer voor laminaat.

  Tenslotte is dit volgens mij een vrij dunne pvc click vloer. Dat maakt de verbindingen kwetsbaar.
   

  TonvL

  • #4
  Ik heb hetzelfde probleem in ons chalet met een houten vloer, zonder vloerverwarming. De ondervloer is 1,8 mm dik op tempexbasis om de overgangen van de vloerplaten te egaliseren. Het pvc clicklaminaat heeft ruim voldoende ruimte voor de rek-en-trek. Als het somber weer is geeft de vloer geen problemen. Als de zon schijnt gaat de vloer op de plekken waar de zon op valt golven. Zomer, winter en temperatuur maken niet uit. Het zal de opwarming door de zonnestralen zijn waardoor het clicklaminaat gaat werken. Na veel zoeken en informeren zou de mogelijke oorzaak het gebruik van verkeerde weekmakers in het pvc kunnen zijn. Zowel de leverancier als de fabrikant kunnen/willen hier geen opheldering over geven. De enige oplossing lijkt mij om de complete vloer te vervangen en daarbij dus garanties bij de nieuwe leverancier vragen i.v.m. het eventuele werken van het pvc en het clicklaminaat. Of is er iemand die een andere oplossing heeft gevonden voor dit probleem? Ik word blij van reacties.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu