Goedkope oplossing voor * schuurmachine / stofzuiger combi

Georgedb

  • #1
Laatst toevallig heel even kunnen lenen, en je wil nooit meer iets anders: een * accu delta schuurmachine + * stofzuiger. De komende jaren zal ik met enige regelmaat nog van alles en nog wat schuren en het idee dat ik niet elke keer al dat stof uit het hele huis hoef te verwijderen, is erg aanlokkelijk. Anderzijds ben ik maar een eenvoudige huisbezitter en geen professional en is het geld een beetje veel.

Ik zat te denken aan een * stofzuiger en een goede schuurmachine. Heeft iemand ervaring met bijv. * stofzuigers voor dit doel en betaalbare schuurmachines? Is het een houtje-touwtje oplossing en zit alles uiteindelijk toch onder het stof, of is het voor thuis prima, ik ben geen professional die deze spullen dagelijks gebruikt.

Naast stof ook zaagspaanders en als robuuste stofzuiger voor nat en droog in en om het huis.

Merken en prijzen verwijderd - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Merkadvies wordt hier niet gegeven.
Stofzuiger dient automatisch mee in te schakelen en regelbare zuigkracht te hebben voor schuren. Anders plakt de machine aan je werkstuk.
Filterklasse, hoe beter, des te duurder
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Bij een supermarkt uit duitsland verkopen ze dat spul ook.
Zeker als je het maar een keer in het jaar nodig hebt, zijn die goed genoeg.
Maarja alle waar naar zijn geld.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Georgedb

Georgedb

  • #4
Ja, die supermarkt ken ik, daar komen meer spullen voor de DHZ-er vandaan ;-)
 

Georgedb

  • #5
"Merkadvies wordt hier niet gegeven."
Nee, het gaat niet zozeer om een markadvies, als wel of een dergelijke oplossing een beetje in de buurt komt. Ik ben benieuwd wat de ervaringen van mensen zijn, zoals de opmerking over de Duitse supermarkt.

"Stofzuiger dient automatisch mee in te schakelen en regelbare zuigkracht te hebben voor schuren. Anders plakt de machine aan je werkstuk.". Dat automatisch inschakelen is handig als je een schuurmachine hebt die niet op een accu werkt. Toch denk ik dat ik wel voor een accu ga, dat maakt het net iets makkelijker. Even aan denken om de stofzuiger aan te zetten.

Die regelbare zuigkracht is inderdaad belangrijk, helaas heeft alleen de duurste serie van * dat (terwijl mijn eenvoudige gewone stofzuiger het ook heeft), de *serie. Wordt het meteen weer prijzig... En over dat plakken: ik had de geleende * stofzuiger iets te hard staan, en idd. plakt dan de schuurmachine; wat een kracht van zo'n ding!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Ik vind dat het nut/voordeel van een accu machine wegvalt zodra je deze aan een stofzuiger hangt.
Slang en snoer met klittenband aan elkaar maken.
Mijn ervaring is dat de goedkopere machines een slechtere trillingsdemping hebben,dat verschil merk je na een paar uur.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #7
Ik heb zelf een stofzuiger van een bekend a merk met meeschakelend stopcontact. Dit raad ik echt aan. Accu zou ik inderdaad niet doen voor schuurmachines die aan de stofzuiger hangen, heb je vanwege de slang nog steeds een "bedrade" machine.

Ik heb het goedkoopste model dat een L-klasse certificering heeft. Ik heb er een oude latexemmer tussen hangen met een cycloon om zo 95% van het stof voor het filter en de zak af te vangen. Scheelt een hoop kosten.

Deze machine heeft geen regelbare zuigkracht, maar mijn ervaring is dat met het extra beetje weerstand van de cycloonopstelling, en het openzetten van een schuifje op de slang om valse lucht aan te zuigen, ik er prima mee kan schuren.
 
  • Like
Waarderingen: Jan

Ronny

Specialist Verwarming
  • #8
Naast de zaagtafel (goed merk) is de stofzuiger een zeer belangrijk item in de werkplaats.
Eerst schrok ik wel van de prijs, maar die
is het geld zeker waard. Uiteraard met een geschakeld stopcontact, instelbaar toerental
(staat altijd op max.) en diverse hulpstukken. Ook gebruiken we die voor het zuigen van de
garagevloer, de auto enz. enz. Het ding heeft ook een Arbo nogwat keuring,
maar die sticker had ik er meteen al afgehaald, die was lelijk :-).
 
Laatst bewerkt door een moderator:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Gelieve geen merkverwijzingen te geven. Eens dat er maar één superieur merk stofzuiger is (die andere dure wordt daar ook gemaakt). Het merk is makkelijk te vinden op internet. Zie de stofzuiger als een investering in je gezondheid. Ik kan ook de automatische filterreiniger van harte aanbevelen.

Staar je niet blind op dat ene enorm dure merk. Er zijn meer merken die evengoede machines bieden, vaak voor veel minder geld.

Bij schuren nooit de afzuiging vol aan laten staan, het schuurpapier gaat er sneller van slijten. Ik gebruik zelf schuurgaas, dat vind ik veel fijner. Beter schuurresultaat, gaat langer mee, betere stofafzuiging en je kan korrelgroottes overslaan.
 
  • Like
Waarderingen: Georgedb

Georgedb

  • #10
Sorry voor de late reactie, geen notificaties gezien in de mail...

Ik weet niet wat dat ene superieure merk stofzuiger is als leek, maar als geel de hoofdkleur is, dan heb ik een vermoeden ;-) Waarom mag een merk eigenlijk niet genoemd worden hier? Goede tip van niet te veel zuigkracht gebruiken!

V.w.b. de opmerkingen over machines op accu: idd, als er toch een stofzuigerslang aanhangt, is dat onzin, maar het zal ook wel eens voorkomen dat stof niet zo'n probleem is, en dan is snoerloos toch weer een voordeel soms. Het knotsdure merk heeft voor de accuschuurmachines dan weer een soort plugin, zodat de accuschuurmachine ook aan het lichtnet te hangen is (slimme jongens).

Maar... een gele stofzuiger is wellicht goed genoeg, maar is een schuurmachine van het knotsdure werk voor de DHZ-er dan wel een aanrader, of kan ik daar ook met een simpeler type uit (maar dan zou ik toch stiekem een merk moeten weten).
 

Georgedb

  • #11
Notificaties had ik niet aangezet, vandaar... :-(
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #12
Het type schuurmachine is ook erg belangrijk. Had zelf eerst alleen een vlakschuurmachine, later een excentrische erbij gekocht. Van een goed merk, maar niet van dat "knotsdure" merk.

Dat werkt in de juiste toepassing voor mij al veel prettiger, je pols trilt niet uit elkaar, wat bij mij wel met de vlakke schuurmachine gebeurde.

Toegegeven, ervaring met het knotsdure merk heb ik niet, maar zonder deze ervaring kan ik wel zeggen dat die excentrische al erg prettig werkt voor mij, en het schuren een stuk minder vervelende klus maakt als dat het ervoor was.

Wellicht een optie om in je omgeving een beetje rond te vragen wat ze hebben en dan te kijken of dat voor jou fijn werkt?
 

Georgedb

  • #13
Heb niet echt veel klussers in mijn omgeving, vandaar dat ik het hier vroeg ;-)
Met een "vlakke schuurmachine", bedoel je niet een "vlakschuurmachine"? Ik heb nu een matige "groene" van een redelijk Duits merk * en daar kan ik het meeste wel mee. Ik ken de voordelen van de excentrische, maar wilde eigenlijk ook weer voor een delta-type gaan, vaan wat betere kwaliteit en dus met een (gele) stofzuiger eraan. Wat is qua kwaliteit iets tussen de knotsdure en de groene Duitse *?

De stofzuiger zuigt natuurlijk het stof af, maar daar zullen de (on)mogelijkheden van de schuurmachine zelf vermoedelijk ook een rol in spelen...
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Ambidexterity

  • #14
Ik heb een tijdje de stofzuiger van het merk welke een moderator heeft weggehaald in de startpost.
Het was geen goedkope stofzuiger, maar ik ben er erg blij mee, instel mogelijkheden slang dikte, harder/zachter enzovoort. Alleen zo'n delta schuurmachine van dat merk heb ik niet, aan de ene kant wil ik die wel kopen, maar aan de andere kant heb ik zo'n goedkoop ding van de *...... en in combinatie met de stofzuiger werkt dit perfect.
Nadeel was dat de slang niet paste, maar een 32mm PVC manchet sok paste met een beetje vet op de schuurmaschine en de andere kant past de slang net in.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Ronny

Specialist Verwarming
  • #15
De kleur van mijn stofzuiger is rood, geen groen en zeker geen geel, dat is lelijk :-).
Ik ben er van overtuigd dat er veel goede merken en typen zijn, en ik vond € 300,- voor een instap model
met arbo keur ook best duur maar daar zou ik nu geen moment meer over twijfelen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #16
zuigkracht kan je altijd regelen op de ouderwetse manier
door een afsluitbaar gat in de slang op te nemen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Ambidexterity

Ambidexterity

  • #17
Je laatste regel ben ik het helemaal mee eens, we lullen er omheen, dus die info komt er toch wel.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #18
Nogmaals het verzoek aan iedereen om geen merken, winkels enz te noemen. Ook de gebruikte verwijzingen met beginletters enz. achterwege laten. Het is prima mogelijk om advies te geven zonder merken te noemen. Je kan hier de regels nalezen.
 

Georgedb

  • #19
Misschien een domme vraag, maar waarom mag dat niet? Het gaat hier over gereedschap en de voors en tegens van bepaalde dure merken versus goedkopere merken. Het noemen van die merken en uitvoeringen is toch noodzakelijk om hierover te kunnen praten, het is geen reclame.
 

Ambidexterity

  • #20
Het is waarschijnlijk makkelijker om helemaal geen merken te noemen dan filteren op spam.
Sommige gasten die geen leven hebben zij erg goed in spam berichten zo te maken dat het bijna echt lijkt.
Niet dat ik blij ben met de regel, maar dat staat daar los van.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu