Glazen douchedeur met dorpel?

Razorblade

  • #1
We willen onze badkamer verbouwen en dan denken we aan een douchegedeelte met twee opgetrokken muurtjes en een glazen douchedeur. We hebben een glazen douchedeur op het oog en volgens de verkoper komt het water hier niet onderdoor. Deze douchedeur komt omlaag bij het dichtdoen zodat het rubber onder de deur op de douchevloer komt te liggen. Hierdoor zou het water vanuit de douche niet verder de badkamer in komen.
Nu rijst bij ons de vraag of het water dan niet via de lagerliggende voegen onder de deurafdichting doorgaat. Als de vloer (door de voegen) niet helemaal vlak is dan dicht deze toch niet helemaal af? Kunnen we niet beter een lage dorpel plaatsen in de deuropening zodat het water niet verder de badkamer in kan stromen?
Binnenwerks douchegedeelte zal ongeveer 90 bij 90 cm zijn met een schuin gedeelte waar de douchedeur tussen wordt geplaats.

Alvast bedankt voor jullie advies.
 

Kaajee

  • #2
Een dorpel kan natuurlijk ook, maar is natuurlijk minder mooi. Wil je eigenlijk niet lijkt me....

In beginsel moet die deur z'n werk gewoon doen, zegt de verkoper toch ook (kun je hem altijd nog op aanspreken..... :D ).
Wellicht zal er bij de voegen inderdaad iets meer risico zijn, maar als je vloer gewoon goed op afschot ligt verwacht ik geen noemenswaardige water problemen. Een paar druppies is ook niet heel erg toch?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu