Ophangen glazen douchedeur

Yuri

  • #1
Ik heb met laten informeren over de kosten van een glazendouche deur van 640 mm bij 1840 mm. De geschatte prijs incl. btw en montage komt rond de 800 E. Erg dierbaar. Ik heb vervolgens wat glasverkopers afgestruind voor wat prijzen en kan een glasplaat van dezelfde kwaliteit, poly geslepen en wel voor een slordige 190 E krijgen. Er moet dan nog wat beslag bij en natuurlijk het zelf plaatsen maar het lijkt me gek als ik dit niet voor de helft rond moet krijgen.

Een relatieve no-brainer zou je denken. Maar, hoe boor ik gaten in een geharde glasplaat voor het aanbrengen van het beslag? Welke boren gebruik ik daarvoor? En, kan ik daarbij ook eerst klein boren en vervolgens de gaten met grote boren verruimen?

Daarnaast, ik zat er aan te denken het beslag op de betegelde muur te verlijmen. Dat heb ik laatst ook met mijn closetrolhouder gedaan. Daarbij las ik dat de trekkracht van lijm een kloeke 173 kg was. Dat zou mijn deur toch moeten kunnen dragen? Heeft er iemand ervaring mee?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die glasboer kan misschien wel gaten maken in het glas voor eventueel een scharnier :?
 

Koen_vdg

  • #3
Ik heb nog een glazen deur staan inclusief beslag...
wat mij betreft mag je die komen halen (in centrum België)... alleen zullen de afmetingen niet kloppen
 

Xr8

  • #4
In gehard glas is niet te boren, de gaten moeten opgegeven worden, en deze worden erin gemaakt voordat het glas gehard word.

Als u het zelf probeert met boren dan is de kans groot dat u 1000 kleine deurtjes overhoud.
 

-stuffie-

  • #5
Nou, ik denk dat die kans niet groot is, maar dat het gewoon gebeurt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu