Glasweefsel plakken op schuine plafondplaten mogelijk?(hout)

Irisrosalie

 • #1
We zijn bezig met een zolderkamer. En nu hebben we glasweefsel voor op de schuine houten plafondplaten (onbehandeld). Dit is volgens wij wat ze noemen een scharnierdak.
Echter het glasweefsel blijft niet plakken, zou dit door de kant en klare lijm kunnen komen of is het lastig om schuin te plakken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ffreddy

  • #2
  Waar moeten we aan denken bij houten plafondplaten? Hout en dus ook sommige plaatmaterialen onttrekken makkelijk vocht aan (in dit geval) glasvlieslijm. Je zegt dat je het hout onbehandeld is, dus ik neem aan dat je ook niet hebt voorgestreken? Dit mag je eventueel doen met de lijm, aangelengd met 10% (kijk ook even op de verpakking)

  Aan het schuin plakken kan het niet liggen. Natuurlijk speelt zwaartekracht je nu veel meer parten, maar op gipsplaat wil het heel goed. Ik spreek uit ervaring (slaapkamer onder schuin dak). Zelfs een gewoon vlak plafond wou gewoon goed.

  Probeer eens een baan te plakken nadat je het goed voorgestreken hebt. Wees ook niet te zuinig met lijm. En probeer vooral niet met een te hoge temperatuur te plakken. Wacht tot de hitte goed uit de woning (en dus wanden & plafonds) is. De juiste temperatuur scheelt je een hoop gevloek, getier en frustratie. Zeker als je niet de snelheid hebt, welke een vakman wel heeft. Succes!
   

  Irisrosalie

  • #3
  Ik ben geen expert, maar ik denk dat het vurenhouten platen zijn die dan tegen de isolatie aanzitten.
  We moeten het anders gewoon nog eens proberen met meer lijm.
   

  Ffreddy

  • #4
  Ik kan me nog steeds niet zo goed een voorstelling van een dergelijke plafondplaat maken, maar dat doet aan het verhaal ook niet af. Hout betekent in de meeste gevallen voorstrijken. Dit kun je dus met de lijm doen welke je aanlengt met 10% water (dit bleek niet goed uit mijn vorige post bleek zojuist)

  Voorstrijken met verdunde latex mag ook en is in dit geval misschien wel meer aan te raden. Zo kun je jezelf wellicht een tweede sausgang besparen om het dekkend te krijgen.

  Succes met de 2e poging.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Koop een poederlijm die je zelf aan moet maken.
  deze kan je met de hoeveelheid toe te voegen water varieren naar gelang de ondergrond
  e.a volgens de gebruiksaanwijzing.

  een keer voorlijmen met verdunde lijm lijkt mij wel verstandig op hout.


  @Frreddy de platen zijn gewoon de onderzijde van de geïsoleerde systeem dakplaten
  als je wel een door een nieuwe wijk in aanbouw rijd kan je ze goed zie als er nog geen pannen op zitten
  kijk anders eens op de site van opstalan dan weet je wel wij hij bedoeld.
   

  Irisrosalie

  • #6
  We werden gebeld door de behangzaak dat we andere lijm krijgen, ze twijfelen er zelf ook aan.
  En gaan we gaan zeker eerst voorlijmen.
  Bedankt voor al jullie handige tips!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu