Bobbels achter glasweefsel behang

Stokvis68

 • #1
Goedemiddag. Afgelopen weekend hebben wij glasweefselbehang in de woonkamer geplakt op een gelatexte muur. Na enige tijd ontstonden er bobbels. Dit zou normaal zijn en die zouden binnen een paar dagen weg moeten zijn. Wij zien echter geen verandering. Op sommige plekken voelen de bobbels zacht; deze zouden nog wel weg kunnen trekken wellicht. Op sommige plaatsen voelt het echter alsof er grote zandkorrels achter het behang zitten ( de muur was uiteraard stofvrij). Net op een plaats ingesneden en het lijkt alsof de latex los is gekomen van de muur.

Is er nog hoop dat het weg trekt, of wordt het:
behang verwijderen;
drogen;
latex;
primer;
opnieuw behangen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Glasvezel dient direct, zonder bobbels, vlak op de onderdrong te zitten. Bobbels trekken niet weg. Zijn deze onstaan nog voordat de lijm volledig droog is ( binnen 16 uur ) dan is het niet goed verdelen van de lijm dikwijls een oorzaak. U kunt dit door kruiselings insnijden van de blaas en opvullen met lijm verhelpen.
  Laat de ondergrond los dan is verwijderen van het glasvezel en stabiliseren van de ondergrond de enige oplossing om tot een goed resultaat te komen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu