Glasweefsel, lijm en muurverf

Wen

 • #1
Beste vakmensen :super: ,

Ik ben bezig met mijn eerste glasweefsel behang.
- wanden glad geplamuurd
- witte voorstrijk
- voorgeschilderde glasweefsel gekozen
- emmertjes "flex" witte muurverf ingeslagen

In de 'handleiding' staat 'riant lijm aanbrengen'. Bij het opbrengen van de lijm al de eerste twijfels: de roller spattert alles onder, de blokkwast gaf een wat dikke dekking. De eerste baan netjes recht weten te krijgen, maar...

De baan werd op sommige plaatsen nat aan voorzijde :shock: , op sommige plaatsen niet. Het lijkt alsof de lijm op de nat voelende plekken door het behang heen lekt, terwijl deze op andere plakken juist weer droog aanvoelt.

Ik begrijp dat dit met een ongelijke verdeling van de lijm te maken heeft, maar wat is de 'juiste' lijmverdeling?

Vooral omdat ik lees dat de lijm aan de naden en voorzijde meteen met natte spons verwijderd dient te worden anders pakt de verf niet/kans op afbladeren/breken :( ?

En nog klein vraagje: Nu hoop ik dat de verf in een keer dekt, maar...
de loodlijn met blauw poeder gezet, deze werd meteen met de lijm alweer mooi 'gestempeld' over de muur. biedt aftekenen met potlood wel een grotere een keer dekkend kans?

Alvast bedankt voor de genomen moeite en met vriendelijke groetjes,

:bedankt:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Glasvezellijm goed doorroeren en met een goed verzadigde vachtroller gelijkmatig opbrengen. Zet de banen eerst horizontaal op en rol verticaal na. Riant betekent niet baggervet. De randen met een gewone kwast insmeren en de grote vlakken met de vachtroller.
  Als beginner niet meer dan 1 baanbreedte +10 cm inrollen.

  Loodlijn altijd met potlood, geen zware vette streep maar om de 30 a 40 cm een klein streepje. Blauwtalk lost op in lijm en slaat door.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu