Vegen na Sausen muur voorzien van glasweefsel

Alro1985

 • #1
Beste allen,

Ik heb 4.5 jaar geleden in mijn nieuwbouwwoning glasvezel behang aangebracht (daarvoor muren eerst allemaal extra ingelijmd om zuigen minimaal te maken) en deze daarna 2/3 voorzien van een latex saus laag (histor mono dek).

Nu vond ik dat de wanden weer eens aangepakt moesten worden. Muren met strijklicht erop waren niet echt mooi meer. Dus heb nu een wand gedaan 2x Mono dek van histor en heb nog meer strepen, wat doe ik niet goed?

Het zuigen van de wanden moet nu toch al lang over zijn? Daarnaast zet ik de saus op glasweefsel en niet kaal op de muur. Ik heb de saus netjes verdeeld in vakken verticaal-horizontaal-verticaal afrollen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Chesini

  • #2
  Best morgen gaan informeren bij het verkooppunt. Ze weten normaliter welke producten je moet zetten, in welke volgorde en concentratie.

  Als grondlaag moet je in principe echte grondlaag of primer zetten. Als je dat niet doet, heb je heel grote kans op vlekken, strepen, het loslaten van de verf.De primers zijn speciale verven, ze zijn ook niet goedkoop.

  Of een verdunde dekverf zoals mono dek een goede primer is, betwijfel ik. Ik heb het zelf al meegemaakt: niet genoeg primer en dan toch maar wat verdunde Latex gebruiken: nadien problemen met loslaten verf.

  Betreft het verdunnen is Latex ook heel gevoelig voor het toevoegen van extra water. Hoe meer extra water je toevoegt, hoe meer kans op dunne strepen (blijkbaar cumuleert het pigment zich dan in een strepenpatroon).

  Latex is ook heel gevoelig mbt droogtijd. Je moet continu werken, zonder onderbreking, met heel brede overlappingen, en steeds in dezelfde hoofdrichting. Zoniet krijg je een strepenpatroon zoals op een gemaaid voetbalveld.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Een professionele kwaliteit extra matte muurverf gebruiken, daarmee is de kans op aanzetten het kleinst.

  Grote kans ook dat de banen nu worden veroorzaakt door verschillen in de structuur van de verf. Monodek is vrij dik en als er verschillen in de laagdikte zitten en/of structuurverschillen door de roller, dan ga je dit met strijklicht zien.
   

  Alro1985

  • #4
  Iets verdunnen een optie?

  Maar een grondlaag is toch niet nodig naar 4.5 jaar? Heb hiervoor de glasweefsel al voorzien van histor saus. En nu dus weer..

  Het klopt dat de muren snel drogen, nat in nat wil dan wel maar idd zonder pauzes. Moet ik voorstrijk gebruiken? Heb op de site van histor gekeken en die geven dit wel aan, alleen ook daar zie/lees ik diverse berichten over.

  Wat ik vandaag nog wel heb gedaan is wederom een extra laag eroverheen gezet, het lijkt nu al wel beter dan dat het was..
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Als je een beter resultaat wilt krijgen moet je een professioneel merk gebruiken en niet de Histor Monodek.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
  Misschien een inkoppertje: ondergrond moet stof-en vetvrij zijn. Is dat zo na 4.5 jaar denk u?
  Een sopje van 1 dop biologische verfreiniger op 10 liter lauw warm water doet wonderen. Kijk maar wat er in je emmertje zit na afnemen van een muur. Ook glasvezel is goed te reinigen.
  Men heeft het vrijwel altijd over het eindproduct maar een goed resultaat is toch echt afhankelijk van een goede voorbehandeling van de ondergrond.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu