Glasvliesbehang lijm zichtbaar bij verven

Rikste

  • #1
We hebben in ons nieuwe huis glasvliesbehang op de muren geplakt.
Een erg dunne versie, gekocht bij een groothandel.

Op sommige plaatsen komt de lijm er doorheen en op sommige plaatsen hebben we er ook lijm overheen gesmeerd voor extra stevigheid/plakkracht. Nu blijkt bij het verven dat de lijm zichtbaar blijft, in wezen is op de plekken met lijm de structuur van het glasvlies verdwenen.

Sommige plekken zijn nu glanzend en dicht (waar de lijm zit) en op sommige plaatsen zie je nog de 'engelenhaar'-achtige structuur van het behang. Dit is dus echt geen gezicht. We hebben nu twee lagen verf op het behang zitten en de verf is nu op.

We twijfelen erover of we nu nieuwe verf moeten kopen en net zo lang doorgaan tot alles dichtgesmeerd is, of dat we er gewoon iets nieuws overheen moeten plakken/smeren. Ik begrijp dat iets plakken op glasvlies moeilijk is. Is het onmogelijk, of alleen moeilijk?

En voor de andere kamers (waar het glasvlies er al op zit, maar nog geen verf), is het een optie om eerst de hele muur in te smeren met lijm en daarna verf erover? Dan heb je tenminste overal hetzelfde....

Graag hulp!
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Oeps, dat ziet er niet zo goed uit hé?

Wat is er nu verkeerd gelopen?
Te kwistig met lijm geweest, of eerder te onregelmatig opgezet? En niet afgewassen terwijl de lijm er nog vers opzat?

Oplossing : van hieruit moeilijk te beoordelen, maar ik zou er in ieder geval een dikke isolerende acrylverf overzetten op kleur aangemaakt, en wel zo opzetten dat je overal een egale verfdikte bekomt. Dan nog eens overschilderen met de oorspronkelijke eindlaag. De structuur gaat wel verdwijnen maar zou een volkomen egaal geheel moeten vormen.

Omdat ik niet zo een fanaat ben van eerst volledig te overlijmen zou ik je aanraden dezelfde isolerende primer te zetten over het nog niet geverfde gedeelte en dan afwerken met één à twee lagen latex of acryl.

Een andere oplossing door veel pro's gebruikt is lijmverf. Lijmen en overschilderen uit één pot op kleur aangemaakt.
 

Rikste

  • #3
Heel erg bedankt voor je reactie.

Waarschijnlijk (ik heb het niet zelf aangebracht) is de lijm inderdaad niet echt regelmatig aangebracht. Het afwassen van het behang op het moment dat het er vers op zit, ik wist helemaal niet dat dat moest... :(

Wat bedoel je met dezelfde isolerende primer? Dezelfde primer als wat? Is dat die dikke isolerende acrylverf die je bedoelde? Of is dat weer wat anders?

Lijmverf had ik zelf ook al aan gedacht, maar kon nergens op internet echt informatie vinden over hoe dat gebruikt wordt, of dat op kleur te krijgen is, en of het überhaupt geschikt is voor muren.

Waar kan ik dat vinden? Waarschijnlijk moet ik daarvoor naar een speciaalzaak? Lijmen en overschilderen uit één pot klinkt mij aanlokkelijk in de oren.

Alvast erg bedankt voor je antwoord.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
In een speciaalzaak moet je dat kunnen vinden of bestellen.
Die primer is idd diezelfde isolerende grondlaag, sorry voor de verwarring!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu