Glasvliesbehang over glasvliesbehang?

Ichiko

  • #1
Wij hebben een wand van zo'n 10 vierkante meter welke met glasvlies (glad, geen structuur) behangen is en daarna een paar keer gesausd. Het is de bedoeling dat een elektricien binnenkort wat sleuven in deze muur aanbrengt ivm 2 extra WCD's. Ik heb voorgesteld dat ik het behang er af haal zodat de elektricien na zijn werkzaamheden de boel goed kan dichtsmeren. Daarna wil ik weer opnieuw glasvlies aanbrengen en sausen om de muur weer in oude staat te herstellen dus.

Ik kom er nu pas achter dat er geen beginnen aan is om dat glasvlies te verwijderen. Geen grote stukken behang aftrekken zoals dat met papieren behang het geval is. Het is centimeter voor centimeter afsteken. Daar komt bij dat het een gipsblokken muur is, dus het is onvermijdelijk dat er delen muur meekomen. Geen doen voor zover ik nu kan overzien.

Daarom vroeg ik mij af of ik de boel kan laten zitten, de elektricien zal vragen de sleuven dicht te smeren over het glasvlies/saus laag heen, en ik vervolgens de muur in zijn geheel licht opschuur. Hierna de muur wellicht voorsmeer met het een of ander om vervolgens opnieuw glasvlies te behangen? Of wellicht direct te sausen, maar dat zal wel te optimistisch zijn.

Ik heb even geen idee wat ik hier mee aan moet en of bovenstaande realistisch is of totaal onnozel.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Elke oneffenheid in de ondergrond is bij glasvlies zichtbaar. Reparaties bijwerken waarbij het van belang is dat die gelijk komen te liggen met het bestaande glasvlies. Reparaties na schuren eerst voorlijmen. Na droging kunt u glasvezel lijm met een vacht roller op de geschilderde muur aanbrengen en nieuw glasvlies of glasvezel aanbrengen. U hebt a gemerkt dat het bestaande vlies zeer goed op de ondergrond hecht dus dit vormt geen probleem. Neem bij voorkeur een dikkere kwaliteit glasvlies zodat verschillen minder opvallen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu