Glasvlies op gips plavond tussen balken

Lucky Luke

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier. Ik heb dit forum opgezocht omdat ik met een vraag zit.
Ik woon in een 'oud' koophuis (jaren 20) en een paar jaar geleden hebben we een renovatie laten uitvoeren. Veel zelf gedaan maar ook veel niet. In de woonkamer hebben we de originele balken weer in het zicht. Deze waren vrijwel onbeschadigd. Tussen de balken is warme-isolatie geplaatst en dit is afgewerkt met gips tussen de balken. Aan de randen (tegen de balken) is een lijstje geplaatst.
Nu zit het probleem dus in het gips (of de aannemer) want dit is met dunne platen, dwars op de balken geplaatst. Dunne platen hebben een kleine afwerkrand en dit is nooit echt netjes opgevuld. Het gevolg is dus dat er veel lelijke dwarse lijnen in zitten. Het is dus niet gestuukt. Op het gladde gips is natuurlijk ook iedere oneffenheid te zien.

Nu heb ik het volgende idee: ik plak binnen de lijst glasvliesbehang (gladde variant), met een klein kitrandje als afwerking. Maar in hoeverre gaat dit het probleem oplossen? De ene geeft aan dat het wel iets vult, de ander zegt van niks. Ik hoop met eerst schuren en iets bijvullen dat het er strak overheen te trekken is en de lijm ook nog iets bijvult. Het gaat natuurlijk om fracties van een millimeter, maar nu goed zichtbaar. De te beplakken ruimte is telkens 65 cm, dus van een meter versnij ik helaas wel veel. Ook moet ik het werk alleen doen, wat ik met behangen boven mijn hoofd nog nooit gedaan heb.

Graag zou ik dus wat advies krijgen over:
- Welke voorbehandeling is noodzakelijk voor een glad resultaat
- Hoe ik het behang het beste alleen kan aanbrengen.
- Is de kwaliteit van bouwmarktmateriaal hier goed genoeg voor?

Alvast hartelijk dank!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Zitten de gipsplaten goed vast? Zijn ze geschilderd?
Je kan het ook laten stucen.
 

Lucky Luke

  • #3
Hallo IJkenhout,

Bedankt voor je antwoord. Op één naadje na zitten ze al enkele jaren goed vast. Verder dus ook geen scheurvorming. Het probleem met stuken is dat het delen van 65 cm zijn en er dus relatief veel hoekjes en randen aan zitten. Wanneer ik daar iemand voor moet betalen kan ik net zo goed alles eruit halen en er opnieuw wandplaten in zetten. Dan heb ik 2 gipsplaten nodig per stuk en hou ik dus 1 naadje over die anders gecamoufleerd kan worden. Dit is natuurlijk wel het mooist, maar ook veel meer werk. Ik hoopte het dus ook netjes te kunnen krijgen met behang, maar graag weet ik dat zeker voordat ik er aan begin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu