Stucen over mdf met glasvliesbehang

Thijs Prein

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Internet verwijst me naar veel verschillende meningen, maar jullie zijn voor mij meestal doorslaggevend, vandaar mijn vraag:

Op de bovenverdieping van mijn nieuwe huis heb ik de plafonds tussen vliering en verdieping verwijderd waardoor hoge kamers ontstaan. De oorspronkelijke muurtjes heb ik met raggel en gipsplaat opgehoogd en de verkregen langere muur wilde ik in zijn geheel stucen voor een glad resultaat.

Maar

Tot mijn schrik zie ik dat de muurtjea niet van gips, maar van mdf zijn gemaakt, behangen met glasvlies. Nu doet een eerste google zoektocht vermoeden dat mdf onmogelijk stucbaar is (tenzij ik een dure stucadoor inhuur) maar ik heb net leren atucen en vind t veel te leuk zelf te doen. Is het mogelijk het mdf voor te strijken met stucprimer, desnoods meerdere lagen en dan te stucen?

Ik zie uit naar jullie meningen, advies en ervaring. Alvast hartelijk dank!

Groet,

Thijs
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Mdf en stucen is geen goede combinatie.
Mdf bekleden met gipsplaat of de mdf vervangen door gipsplaat.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Mdf kun je stukadoren met Ard*x R4 rapid. Alleen hard dit verschikkelijk snel uit na 15 min met het aangemengde aan de muur zitten want wat in de ton zit is dan al bijna hard. Of je kunt het eerst horizontaal ruw halen met poedertegellijm en spaan. Vervolgens voorstrijken en met gips stukadoren.

Maar war Rola zegt is gemakkelijker en naar alle waarschijnlijkheid ook goedkoper.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Als je dan al tegellijm zou gebruiken op mdf(wat ik afraad) , dan ook een snelwerkende lijm gebruiken.
Als er eenmal vocht in de mdf komt., gaat die uitzetten en drukt alles wat er op zit los.

Dus gipsplaten er over,maar het beste is om de mdf platen helemaal weg te halen, en dan gipsplaten er op zetten.
Dan hoef je het ook niet meer te stuken.
 

Belz

  • #5
Je kan ook kiezen voor stucplaten en die stuccen, als je dat graag doet :-)

Kijk wel de ondergrond na als je met gipsplaten gaat werken. Als je die zomaar op houten balken gaat bevestigen heb je kans op scheuren, je kan dan best ontkoppelen en metal studs plaatsen. Misschien zorgen die MDF platen er nog voor dat het geheel heel rigide is en is het ideaal om daar je gipsplaten op te bevestigen. MDF leeft ook niet zoveel. Je kan dan dunne platen van 9,5 pakken, dat scheel in prijs en ook meteen in gewicht voor de draagstructuur van het dak.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu