Reliëf glasvlies zo glad mogelijk maken

Catharina F.

  • #1
Ons nieuwe huis is van onder tot boven behangen met glasvlies 2119 Object Middel. Voorgesausd en 1x overschilderd met Latex. Drager is gipsplaat.
Vraag: hoe kom ik zoveel mogelijk van dat ruitjesreliëf af zonder glasvlies te verwijderen?
MVG Catharina
 
Laatst bewerkt:

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Beste manier is verwijderen en opnieuw pleisteren. Wanneer vlies erg goed vast zit kan het goed gaan door een dun laagje er overheen te pleisteren. Maar het vlies kan ook los weken van de muur door het vocht in de pleister. Vandaar dat ik optie 1 eerder zou aanbevelen.
 

Catharina F.

  • #3
Dank je Dennis, wat een drama: verwijderen!! Het zit er overal mega vast op. Ik denk dat ik een goeie stukadoor het maar laat beoordelen en niet zelf ga knoeien.
 

Fmrama

  • #4
Er is een middel dat heet wandglad. Oranje verpakking.:? Dat kun je heel dun opsmeren met kwast en gladstrijken, Ideaal als je daarover opnieuw wilt behangen. De kleur is grijs, wat je daarna kunt witten.
 

Fmrama

  • #5
Nb. Als je het glasvezelbehang eraf trekt, trek je voor het merendeel de vezel van de muur. Op de muur blijft de lijm, muurverf ed achter. Ik heb dit op mijn slaapkamer gehad. Na een mislukte poging glasvezel te plakken. De restanten heb ik met warmwater laten weken en kon het met een plamuurmes er af krijgen. Het loste op, een soort smurvensnot. Dat was welliswaar na ca 4 dagen, Je zou het kunnen proberen ergens op een onopvallend stukje.
 

Catharina F.

  • #6
Goed plan!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu