Wand opnieuw behangen na verwijderen glasvlies

Martijn4282

  • #1
Ik heb een woning uit de jaren 90, we hebben deze gekocht met glasvlies (weefsel) en texwerk erop. Nu wilde mij vrouw graag een wandje voorzien van een modern behang. We hebben het glasvlies verwijderd en eronder zit waarschijnlijk een ooit behangklare afwerking. Het lijkt erop alsof de naden tussen ytong blokken zijn afgesmeerd en wellicht ook de hele oppevlakte glad is geweest. Maar het is zo dun dat de blokken nog zichtbaar zijn.

Nu is het glasvliesbehang eraf en zijn er wat beschadigingen ontstaan, ook zitten er wat lijmresten (een afdruk van het glasvlies). De muur is verder wel vlak

Ik zit nu in dubbio, moet ik alleen de beschadigingen (die mee zijn gekomen met het behang) bijsmeren en daarna de wand wat schuren, en dan opnieuw behangen?

Of moet ik de beschadigingen repareren en de hele wand behandelen met bijvoorbeeld wandglad van alabastine of een ander product (tips?)

Of moet ik een stukadoor inschakelen en de wand helemaal laten overstuccen?

20200816_193000.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Als de wand verder goed vlak is dan zou ik enkel de beschadigingen bijwerken.
 

Fmrama

  • #3
Let erop, als je vliesbehang gaat gebruiken (dat is dus wat anders dan glasvliesbehang) raad ik je aan de ondergrond egaal wit te maken. Donkere plekken kunnen soms door het vliesbehang heen te zien zijn. Zeker als je een lichte kleur neemt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu