Gipsplaten voor plafond - Wat zijn de langste?

Recmo_b

  • #1
Wie kan mij helpen aan een adres waar ik gipsplaten kan bestellen van minimaal 5.60 m lang? Zijn die überhaupt wel te krijgen?

bvd Remco
 

EdP

  • #2
Ik dacht dat de langste 4m waren, maar dat is al bijzonder lastig om heelhuids thuis, evt. boven en gemonteerd te krijgen. Er is niks mis met naden, die kun je best goed tot uitstekend wegwerken afhankelijk van de afwerking.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je zou even hier kunnen kijken, daar staat een complete lijst van alle soorten en maten gipsplaat.
 

Jacco

  • #4
De langste plafondplaten zijn 4.80m. Dit zijn al behoorlijke joekels om te bevestigen. Langere platen zijn er niet. Dan zou je toch de richting moeten veranderen van het plafond, of naden maken.

Echter als je naden moet maken in het plafond, is het aan te bevelen deze dan ook gelijk te stucen. Je krijgt ze namelijk nooit onzichtbaar.
 

Ronald63

  • #5
Het beste kan je gipsplaten met aan 4 zijden ABA kanten gebruiken.
Dit zijn afgeschuinde kanten die iets verdiept liggen.

Om het af te werken smeer je op de naden een laagje filler waarna je er een papierbandje indruk. (papierband is sterker voor het plafond dan gaasband,minder kans op scheurvorming) Vervolgens smeer je de naden af met filler zodat de naden gelijk komen met de plaat.

Even ongeveer 2 uur laten drogen, licht opschuren, en vervolgens afsmeren met een finisher. Een dagje laten drogen, dan de zijkanten waar je gesmeerd hebt even licht opschuren, zodat het een geheel wordt en je kan de boel afwerken zonder dat je de naden ziet.

Succes, Ronald
 

H@ns

  • #6
Het enige nadeel van die platen is dat ze 250 lang en 120 breed zijn en dus met vier man gehanteerd moeten worden om ze heel tegen het plafond te krijgen...

Ik heb het wel eens in mijn eentje gedaan met de hulp van twee stempels en af en toe wat hulp van mijn vrouw die de stempels er onder zette, koste me wel twee platen (van de 6 die er tegen moesten.)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Met een schaaf de kopse kanten iets afschuinen, van gewone gipsplaat, en later opvullen is ook een mogelijkheid.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu