Gipsplafond aansluiting met wanden en welk type isolatie

Brinki

  • #1
We zijn momenteel aan het verbouwen in onze nieuwe woning. De aannemer heeft een nieuwe zolder vloer en de badkamer en toilet gemaakt op de eerste verdieping, waarvoor een aantal nieuwe wanden zijn geplaatst.

Zelf willen we een nieuw plafond maken op de eerste verdieping, deze willen we op de met een houten regel werk bevestigen op de nieuwe houten balklaag. Hiervoor willen we gipsplaten gebruiken van 12,5mm dik en 600mm breed met afgeschuinde kanten. Deze willen we voegen en tot slot wit sauzen. Met het plafond zullen we aansluiten op de nieuwe gipswanden van de aannemer en oude gestucte metselwerk wanden, zie foto. Hoe kunnen we het plafond het beste op deze twee type wanden laten aansluiten?


Daarnaast zouden we graag het plafond isoleren voor de akoustiek. Hoe kunnen we dit het beste doen? En welk isolatie materiaal kunnen we hier het beste voor gebruiken?

Tot slot heeft de aannemer een schuine kant van de gips platen op een van de kozijnen aan laten sluiten zonder dit te vullen, zie foto. Hoe kunnen we het beste dit uitvullen, zodat de wand glad wordt na schilderen?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
De platen zo strak mogelijk tegen de wanden aan plaatsen en naderhand kitten met Acrylaat kit Noncrack. De afgeschuinde kant bij het kozijn nog voegen en vervolgens rondom een agitraaf plaatsen op het kozijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu