Stuc of gipsplaten schuin plafond zolder

Patrick-d4l

  • #1
Hey medeklussers,

Even een aantal vraagjes. Hopelijk kunnen jullie mij helpen.

Binnenkort word mijn dak geïsoleerd, ik ga het daarna afwerken met rachels met daar tegen stuc of gipsplaat. Ik wil het zo strak mogelijk hebben. De naden wil ik graag netjes afwerken en om scheuren te voorkomen wil ik gaasband gebruiken. Nu las ik op internet dat je stucplaten koud tegen elkaar moet monteren. Even voor mijn beeldvorming is dat nu tegen elkaar of een kleine ruimte ertussen?

Ik ga er vanuit dat alleen de naden en gaten afmeren niet voldoende is voor een goed mooi strak resultaat. Wat zijn jullie ervaringen?

Mocht ik ervoor kiezen om het hele plafond te stucen met mp75 (ben er nog niet exact uit welke) is het dan raadzaam om eerst de naden op te vullen en daarna een volledige laag te stucen of kan het in 1 keer? Ik heb een klein beetje ervaring met stucen maar niet op zo'n groot oppervlak.

Hoor graag jullie expertise.
Alvast bedankt.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Stucplaten moet je stucen ja. Bij gipsplaten met afsgeschuinde kant volstaat het om naden te vullen.

Koud op elkaar betekent gewoon strak tegen elkaar, geen ruimte ertussen.
 
  • Like
Waarderingen: Patrick-d4l

Patrick-d4l

  • #3
@Vonken_trekker bedankt voor je informatie. Denk je dat het strak zou worden als ik gipsplaten zou gebruiken en dan de naden en gaten af smeer? Of blijf je het dan wel zien en kan beter alles strak gestuct worden?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Dat ligt eraan hoe strak jij kunt vullen een stucen....
 

Hharbers

  • #5
als je weinig stuc ervaring hebt en je wilt het strak dan is zelf een plafond stucen een hele onderneming,,,,,

Plafond met gipsplaten met rondom ak kant monteren, gaasband erin en 2x vullen met nadenvuller (pasta), eventueel vlak schuren en nog een keer heel breed vullen met filmlaagje, en dan nog een keer schuren. Moet je het heel strak mee kunnen krijgen

Als je het daarna 2x latex zet zie je de naden niet meer(behalve met strijklicht maar dan zie je ook in gewoon stucwerk elke oneffenheid)
 
  • Like
Waarderingen: Patrick-d4l

Patrick-d4l

  • #6
@Hharbers super bedankt voor je info. Ik denk dat je daar een goed plan hebt, mocht het dan echt nog niet strak genoeg zijn kan ik altijd nog proberen te stucen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu