Gipsplaat buitenhoek

Tiho

  • #21
Het zijn gipsplaten met afgeschuinde kanten en op de schuine kant plafondplaat + deze zijn daar toch speciaal voor bedoelt? Staat ook nergens op dat je moet primeren, maar helaas zit er toch al op.

Binnenhoeken doe ik afkitten, ik stuc alleen de verdiepte naden en iets er omheen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #22
Ik vroeg het me ook af. Naden afsmeren doe je mogelijk met een ander middel waardoor je geen primer nodig hebt? Interessante vraag voor de fabrikant.

Zelf heb ik bij 1 slaapkamer naden met roodband afgesmeerd. Zonder primer. Ben benieuwd of dit nog nadelen gaat krijgen/hebben.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #23
AK platen (afschuinde kant) zijn in ieder geval altijd gipsplaten, nooit stucplaten. Alleen RK is in beide varianten. Dit voor zover ik weet.

Als je alleen de naden gaat afsmeren lijkt het mij niet zo'n probleem dat er geen stucprimer is gebruikt. Ik gebruik het bij naden afwerken ook niet hoor.

Ik dacht dat je alles ging stuccen en dan is het gebruik van stucprimer op gipsplaat wel aan te raden omdat die platen zo zuigen (letterlijk dan he :wink: )

Ben alleen niet zo wild van die naden afsmeren want je ziet het, zeker bij strijklicht in zo'n dakkapel, altijd...maakt niet uit hoe netjes je het schuurt en in de verf rolt. Maar het is ook wel eens hoe precies je bent hoor, de ene ziet het wel en de ander niet.
 

Tiho

  • #24
Het zijn idd gipsplaten, ik heb ze afgesmeerd met hun eigen vuller. Achterop zetten ze altijd ''verder heeft u nodig .." hier stond geen primer bij alleen vuller en gaas dus denk dat het wel goed zit.

Hierna doe ik nog een keer breed erover smeren en schuren desnoods twee keer, ben ook niet gauw tevreden dus zie het wel.

De plafondpaat + heeft overigens wel dikker karton/papier dan een 'gewone' gipsplaat.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #25
Een fabrikant zegt: "Dat heeft idd te maken dat de vullers tbv de platen speciaal afgestemt zijn hierop."

Dus bij gebruik van roodband eerst voorstrijken :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu