Gipsmuur verlengen

Robbie's

  • #1
Een bestaande gipsmuur van 7cm dik moet met 1.5 meter verlengd worden. Ik begrijp uit dit forum dat ik het beste met hetzelfde materiaal de muur kan verlengen maar twijfel over het materiaal dat ik moet gebruiken om de gipsblokken te verbinden met de bestaande gipsblokken. Ik dacht veerankers maar begrijp uit dit forum dat ik beste haakse lijmankers kan gebruiken. Wat zijn dat voor ankers? Ik kan ze niet terugvinden op het Internet. De gipsmuur kan ik helaas niet vertanden en moet dus een degelijke constructie vinden om toch de gehele muur later te kunnen tegelen.

Bvd voor de tips.

Mvg,
Rob
 

Densch

  • #2
Ik gebruik altijd lijmkoppelstrips. Google maar ff.
Die kun je verkrijgen in 15cm lang t/m heel lang.
Die zien er aan de zijkant gekarteld uit en hebben in het midden van de strip gaatjes.

Wat je ook kunt doen als het toch maar om 1 aansluiting gaat. boven elke laag Ytong blokken een grote schroef of spijker net boven het blok in de wand schroeven/slaan. Dan aan de onderzijde van het volgende blok een sleufje maken met de klauw van de hamer. Een flinke klodder Ytonglijm erop en klaar.
Het klinkt misschien een beetje prutserig maar het is wel efficiënt.
 

Robbie's

  • #3
Bedankt voor je reactie. Even voor de zekerheid. Het is dus de bedoeling dat ik die lijmstrips buig zodat ze tegen de bestaande en nieuwe gipsblokken aangebracht kunnen worden?. Ik overweeg zelf nog om een mal aan te maken zodat ik een messing kan frezenn in de bestaande gipsblokken. Misschien dat dat samen me de lijmstrips de meest degelijke constructie oplevert. Zie ook de tekening.

Mvg,
Rob
 

Densch

  • #4
Die messing is een idee maar wel heel bewerkelijk denk ik. Op zich maakt het ook niet zo heel veel uit wat je gebruikt. Zolang het uiteindelijk maar de functie heeft om het wisselen van de wanden onderling tegen te gaan. De wanden moeten lekker stabiel aan elkaar gekoppeld worden.
De naad zelf zal voordat er gestuct word eerst moeten worden voorzien van gaasband dat ervoor zorgt dat je geen scheuren in het stucwerk krijgt.

Ik ben niet zo goed in het maken van tekeningen op de computer anders had ik het voor je uitgetekend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu