Gipsmuur met verwijderde tegels glad maken

Flutsjah

 • #1
Dag allemaal,

Ik ben op zoek naar tips om een gipsen wand weer strak te krijgen. Ikzelf heb niet zoveel ervaring met gips, dus wilde een tip die ik van mijn vader kreeg even checken op haalbaarheid. Ik heb oude tegels van een gipsen wand zo voorzichtig mogelijk proberen te verwijderen en wil nu het resultaat weer strak maken. Het idee is om hiervoor fix en finish voor te gebruiken, met naar advies van ons pap, niet teveel water om het goed stevig te houden. Ikzelf heb mijn woonkamer muren wel eens met een gekleurd stukwerk redelijk strak weten te krijgen, en gezien dit om een stuk kleiner oppervlak gaat leek me dit wel haalbaar om het strak genoeg te krijgen. Echter vraag ik me af of de wand wel voldoende steun biedt aan de fix en finish om het te laten hechten, en het er niet na een poos vanaf valt.

Het gaat om onderstaande muur.
IMG-20210322-WA0002.jpg
IMG-20210322-WA0003.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Zo te zien, zit er een gipsplaat over een gibo muur.
  Door de diepe oneffenheden kun je dit niet met fix en finisch dicht zetten, dat is alleen geschikt muren glad te maken met een dun laagje.
  Je kunt de grote gaten dichtzetten met bv rotband en dan over heel de muur een nieuwe gipsplaat lijmen.
  Dan heb je meteen een mooie vlakke muur.
   
  • Like
  Waarderingen: Flutsjah

  Flutsjah

  • #3
  Ja het lastige is een beetje dat er een koelkastdeur links zit, waardoor het niet te dik moet worden anders kan die niet helemaal meer open. Voor zover ik zie zit er geen muur tussen, het is een heel dun wandje waar een dubbele gipsplaat in lijkt te zitten. Is er een risico dat de fix en finisch eraf komt vallen of moet je het te vaak aanbrengen om zulke dikke oneffenheden op te vullen?

  Ik zie nu naar wat zoeken dat rotband inderdaad een geschikter product lijkt. Vanwaar je advies om er een gipsplaat overheen te zetten?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu