Gipsmuur/blokken zonder te schroeven/boren

Rishi

  • #1
Hoi!

Ik ben pas geleden een huurappartement ingegaan en ik zou graag een gipsmuur of gipsblokken willen plaatsen. Het probleem is dat er laminaat op de vloer ligt en ik deze niet kan weghalen. De afscheidingswand zou dus op een laminaten vloer moeten staan wat boren niet mogelijk maakt. Ik zou wel een aantal gaten kunnen maken in het plafond (~4)maar het laminaat kan ik niet aankomen.

Is er een mogelijkheid om een gipsmuur of gipsblokken te plaatsen zonder te boren? Ik heb wat research gedaan op internet en ik zie dat ze in de US bijvoorbeeld druksystemen hebben, deze ben ik alleen nog niet tegengekomen in Nederland. Daarnaast zat ik te denken aan een U profiel vast te lijmen op het laminaat waar ik gipsblokken in zou kunnen leggen. Enige probleem hiermee is, is dat ik de lijm ook weer zo zou moeten verwijderen dat er geen schade is aan het laminaat.

Hebben jullie hier ervaring mee c.q. weten jullie hier iets van af? Zou een combinatie van lijmen (met de goeie industriele lijm) en gipsplaten/gipsblokken niet meteen omvallen? Het is dus absoluut en jammer genoeg geen mogelijkheid om het laminaat te verwijderen.

Als jullie andere oplossingen/systemen kennen hoor ik het graag!

Bedankt alvast!

Gr Rishi
 

Mvneerbos

  • #2
Lastige situatie..
Ik denk even hardop en dan zou een mogelijk oplossing inderdaad een U-profiel zijn die op het laminaat komt te liggen (wellicht met wat ertussen om beschadiging aan het laminaat te voorkomen).
De bevestiging zou je dan aan beide eindes kunnen doen, er even vanuit gaan dat het opgesloten kan worden tussen 2 muren.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Een muur van gips blokken, zal te zwaar zijn op de laminaat vloer.
Grote kans dat de laminaat delen omhoog gaan staan door het gewicht van de wand.
Beter dan een wand maken van metalstud en gipsplaten.

De liggers van de metalstud kun je dan met een goede dubbelzijdige plakband op het laminaat plakken.
Tegen de wanden en plafond, kun je de profielen dan vast boren.
Dan gebeurt er niets meer met de wand.

Gebruik dan ook grote gipsplaten van 120 cm breed.
Die zijn er in verschillende lengtes, zodat je meteen tot plafond hoogte kunt gaan.
Laat de naad van de gipsplaten aan beide kanten van de profielen ook verspringen met een halve plaat, zo krijg je een sterkere muur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu