Gipsblokken naast binnenkozijn zitten los

Frank-2

  • #1
Beste klussers en professionals,

In mijn huiskamer wil ik nieuwe deuren en kozijnen gaan plaatsen.

Echter de haldeur is door tocht vaak dichtgeklapt, waardoor de gipsblokken aan de sluitkant nu los zitten. Gaat om een strookje van 20cm breed. Hebben jullie een suggestie hoe deze weer vast te krijgen?

Is het bv voldoende om nieuwe pur aan te brengen aan de bovenkant? Aan de onderkant zat ik te denken om de blokken te 'klemmen' tussen twee hoeklijntjes, welke onder de plint wegvallen.

Of is het beter/ sterker om het muurtje opnieuw op te bouwen, danwel te vervangen voor een hout raamwerk, afgewerkt met gipsplaten?

De huidige stalen kozijnen met bovenlicht zullen vervangen worden door een renovatiekozijn met een stompe deur van 231 hoog. Dus boven de deur moet er sowieso ca 20 cm opgevuld worden met gipsplaten of blokken.

Er zal binnenkort gestuct gaan worden. Ik wil voorkomen dat het stucwerk gaat scheuren wanneer de haldeur dichtklapt. Vandaar de vraag voor de meest handige oplossing.

Alvast bedankt voor de adviezen.

Mvg Frank

20230831_154038.jpg Screenshot_20230901_212344_Gallery.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Het lijkt erop dat men vergeten is om de bovenzijde vast te zetten met een veeranker.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Als deze helemaal los staat wordt het lastig om deze weer vast te zetten. Is vervangen door een houten frame + gipsplaat een optie?
 

Frank-2

  • #4
Hoi Gerrit,

Of ze het vergeten zijn vraag ik me af. Buren hebben recent laten stucen en daar ontstaan ook scheuren op de plaats waar het korte stuk muur tegen de lange muur zit. Dus dan zouden ze het anker op meer plaatsen vergeten zijn(?).

De deur welke er nu in zit is van een serieus zwaar type, waarschijnlijk door een brandwerende plaat in de deur oid. Als deze dicht tocht, is het een behoorlijke dreun.

Hoi Walker,

Een houten frame is zeker een optie. Ik moet tenslotte ook boven het nieuwe kozijn iets gaan opvullen (van deur 211 + bovenlicht, naar deur 231 zonder bovenlicht). Maar vroeg me af of dit ook nadelen heeft? Het stukje op de grond van het evt houten frame durf ik alleen niet vast te boren, omdat er CV leidingen in de dekvloer zitten ter hoogte van de deur. In dat geval zal het dus kit op het onderstuk worden en schroeven tegen de muur/plavond.

Mvg Frank
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Frank-2 schreef:
In dat geval zal het dus kit op het onderstuk
Goede montagekit / lijm is enorm sterk. Zorg de de ondergrond stofvrij is, en niet korrelt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Frank-2 schreef:
een serieus zwaar type, waarschijnlijk door een brandwerende plaat in de deur oid.
Binnenshuis zul je geen brandwerende deur hebben... Maar de 20 cm opvulling wordt ook sterker als je een doorgaande regel van muur tot muur plaatst.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu